Home » Zonnige Zondag Highlight » Sandy Wijsbeek uitgelicht op zondag
Zonnige Zondag Highlight Samarik Design Sandy Wijsbeek

Sandy Wijsbeek uitgelicht op zondag

Zonnige Zondag Highlight Samarik Design Sandy Wijsbeek

Tekening: Sandy Wijsbeek Kleuren: Tabby May

Sandy Wijsbeek, de vrouw achter Samarik Design

Toen ik begon met kleuren kende ik in de kleur- en illustratiewereld helemaal niemand. Door veel rond te kijken en websites te (be)zoeken ontdekte ik bij KvV ineens de kleurplaten van Sandy Wijsbeek die zij daar op regelmatige basis publiceert.

Tekening: Sandy Wijsbeek Kleuren: Tabby MayIk was meteen enthousiast en heb half februari van dit jaar de eerste tekening van Sandy Wijsbeek gekleurd. Sandy bleek, net als zovelen in het kleurwereldje, erg toegankelijk te zijn. Een vrolijke, gezellige tante, die naast haar tekenwerk ook nog peuterleidster is bij de peuteropvang die de buurtvereniging in haar woonplaats organiseert.

Kinderboeken met Kirstin Rozema

Verder, zo valt te lezen op haar eigen website, heeft ze een prachtige samenwerking opgebouwd in de afgelopen jaren met freelance auteur Kirstin Rozema. De dames hebben samen al meerdere leuke kinderboekjes uitgebracht, waarbij de illustraties door Sandy Wijsbeek werden verzorgd. Boekjes zoals Dag, lieve mama‘ en ‘Dag, lieve papa‘, dat kinderen helpt bij rouwverwerking. Of ‘Tess en het geheim van het oude boek‘ voor jongens en meiden uit groep 8. Afgelopen mei kwam bij Uitgeverij Boekscout het kinderboekje ‘Houd de dief!‘ uit. En dat was nog weer een verhaal apart.

Houd de dief! Leeuw - tekening: Sandy Wijsbeek kleuren: Tabby MayOriginele samenwerking

Sandy had namelijk heel origineel bedacht om een aantal figuren die in dat boekje voorkomen niet zelf in te kleuren, maar daarvoor een door haar getekende mandala door anderen in te laten kleuren. Ze plaatste hiervoor een oproep op Facebook, om te vragen wie haar wilde helpen met het inkleuren van de mandala. En daar heb ik aan meegedaan 🙂 Ik heb twee verschillend gekleurde versies van haar mandala ingestuurd en beiden zijn in het boekje terug te vinden!

Houd de dief! Olifant - tekening: Sandy Wijsbeek kleuren: Tabby MayDit was zo’n leuke samenwerking, dat ik stiekem hoop dat er nog eens zoiets op mijn pad komt. Het boekje heb ik uiteraard zelf meteen gekocht toen het uitkwam en dat staat te pronken in de nieuwe boekenkast in mijn atelier.

Let me color that fantasy Sandy WijsbeekLet me color that fantasy

Nu zou ik bijna nog vergeten te vertellen dat voordat ‘Houd de dief!’ uitkwam, Sandy in april nog een heel eigen kleurboek heeft uitgebracht. Het heet ‘Let me color that fantasy’. Een super leuk kleurboek vol verrassende tekeningen én het kleurboek waar ik mijn allereerste review over schreef!

Sandy Wijsbeek op internet

Wil je Sandy Wijsbeek volgen of regelmatig nieuw werk van haar zien? Dan heb je daar een paar mogelijkheden voor.

En als je haar kleurboek en/of de kinderboekjes die ze samen met Kirstin maakt wilt kopen, dan kun je daarvoor o.a. terecht bij Bol.com, Ako.nl en Boekscout.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

update

Kleine update: wat doe ik tegenwoordig?

Voordat ik weer vaker blogs ga plaatsen, even een kleine update. Ik hoor je denken “dát heeft lang geduurd!” Euhm…. tja… sorry… Ik blog eigenlijk nooit meer, het kwam er niet van en de drempel werd steeds hoger. Maar toen ik laatst een heel verhaal ...

vergelijking

Niet eerder vertoonde vergelijking van papiersoorten! Kijk snel en doe er je voordeel mee!

Ongeveer een week geleden kreeg ik een vraag. Of ik een vergelijking wilde doen tussen een aantal zaken. Nou ben ik de beroerdste niet, dus ik vond het wel een leuk idee. Niet wetend waar ik aan begon overigens, want dit is een mammoetproject geworden. ...

Hoe maak je een paasmobile - Tabby May Art - Global Doodle Gems

Doe het zelf – Hoe maak je een hangende paasmobile? – Video

Vrolijk Pasen! Allereerst vrolijk Pasen natuurlijk! Heb je de boel gezellig versierd? Overal geel en lichtgroen, een paaswilgentak versierd met eitjes (of chocolade-eitjes, mjam), donzige kuikentjes en een paashaas erin? Voor veel mensen, zeker Nederlanders, is dat inmiddels net zo’n traditie als dat het huis ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!