Home » Reviews Kleurboeken » Karakter Uitgevers » Review – Tulpen aquarelleren (Karakter)
Review Tulpen aquarelleren

Review – Tulpen aquarelleren (Karakter)

Tulpen aquarelleren coverVia KvV ontving ik van Karakter Uitgevers het boek Tulpen aquarelleren om te reviewen, waarvoor mijn hartelijke dank.

Toen ik het boek in handen kreeg was mijn eerste gedachte ‘wat moet ik dáár nou mee?! Het is geen kleurboek! Ik bladerde het door en was even beduusd. Hoe ga ik een boek reviewen wat me op het eerste gezicht totaal niet aanspreekt, wat overtrekvellen bevat en wat duidelijk bedoeld is om schilderijen mee te maken?

 Informatie van internet

Duidelijke stap-voor-stap foto’s en inclusief zes uitneembare en her te gebruiken overtrekvellen. Mensen die willen leren bloemen te schilderen of aquarelleren maar weinig ervaring hebben met tekenen of schilderen, vinden alles wat ze nodig hebben in dit boek.

Inkijkje in Tulpen aquarelleren

Ik blader er even doorheen om je te laten zien hoe het boek er uitziet en wat je kunt verwachten:

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

Ik heb het boek na ontvangst, en na de eerste schrik, even aan de kant gelegd om het op me in te laten werken. En het duurde een tijdje voordat zich een idee begon te vormen. Dat werd vooral sterker toen ik van iemand een complete set bijna niet gebruikte Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden kon overnemen. Dit zou wel eens de oplossing kunnen zijn… Als ik nou eens zo’n overtrekvel zou inscannen en verkleinen naar A4-formaat en het dan printen op papier dat geschikt is voor aquarel?

En dat is precies wat ik gedaan heb.

Voorbereidingen voor tulpen in aquarelpotlood

Ik had nog een blok papier liggen dat volgens de kaft geschikt zou moeten zijn voor mixed media. Nou, dan moet het ook geschikt zijn voor aquarelpotloden, leek mij. De twee helften van een overtrekvel scande ik in en in een fotobewerkingsprogramma heb ik ze weer samengevoegd tot één geheel. Daarna heb ik de lijnen nog lichter gemaakt, zodat die na het kleuren niet zo erg meer zouden opvallen.

Ik pakte het boek erbij en zocht de instructies op die bij de door mij uitgekozen tekening horen: het lenteboeket. Er staat duidelijk beschreven wat je nodig hebt aan kleuren. Hier moest ik al creatief worden, want ik had natuurlijk geen verf maar aquarelpotloden. Een aantal kleuren had ik niet, dus die heb ik opgezocht op internet om te zien welke kleuren dat zouden moeten zijn (bij benadering) en daar heb ik de best passende potloden voor gekozen. Als penseel heb ik afwisselend een Koi waterbrush en een Caran d’Ache waterbrush gebruikt.

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket

 

En toen kon ik beginnen. De instructies zijn heel eenvoudig en puntsgewijs opgesteld. Dus ik volgde zoveel mogelijk de instructies, maar dan met potlood. Eerst kleuren, daarna met water er overheen. Eerlijk gezegd viel het me alles mee en toen ik bij instructie 6 (van de 39) was, begon ik er echt lol in te krijgen. Gaandeweg zag ik voor mijn ogen een heus schilderij ontstaan! Zoiets had ik nog nooit gedaan en ik was echt perplex dat ik dit überhaupt kón.

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket eerste opzet

Langzaam maar zeker vooruitgang

Hieronder laat ik je het verdere verloop van mijn aquarelleerwerk zien (klik op de foto’s om ze te vergroten). Als je de instructies in het boek volgt en goed naar de plaatjes kijkt die erbij staan, en als je dan ook nog een klein beetje feeling hebt voor het werken met kleurpotlood en een penseel, dan moet dit voor de meeste kleurders goed te doen zijn. En dan heb je eens echt iets héél anders gedaan dan een ‘gewone’ kleurplaat inkleuren.

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket voortgang

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket voortgang

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket voortgang

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket voortgang

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket voortgang

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket voortgang

Review Tulpen aquarelleren lenteboeket eindresultaat

Review Review Tulips in watercolour spring bouquet end resultConclusie

Al met al vind ik het een leuk boek om erbij te hebben. Ik heb ervan geleerd, zoals hoe je een plaat kunt opbouwen als je gaat aquarelleren. En ik heb vooral geleerd om een eerste indruk van een boek niet al te serieus te nemen, want uiteindelijk is dit toch een heel leuk en leerzaam boek gebleken!

Hou je van tulpen en lijkt het je leuk om ze te schilderen met verf of, zoals ik heb gedaan, te ‘schilderen’ met aquarelpotlood? Dan is dit zeker een boek om aan je collectie toe te voegen! Voor € 14,99 kun je het bestellen door hier te klikken.

Tip: lees ook mijn blog over werken met Albrecht Dürer, incl. een ‘How to…’ video!

Als je deze review leuk vindt, wordt delen op sociale media zeer gewaardeerd!

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

update

Kleine update: wat doe ik tegenwoordig?

Voordat ik weer vaker blogs ga plaatsen, even een kleine update. Ik hoor je denken “dát heeft lang geduurd!” Euhm…. tja… sorry… Ik blog eigenlijk nooit meer, het kwam er niet van en de drempel werd steeds hoger. Maar toen ik laatst een heel verhaal ...

Hoe maak je een paasmobile - Tabby May Art - Global Doodle Gems

Doe het zelf – Hoe maak je een hangende paasmobile? – Video

Vrolijk Pasen! Allereerst vrolijk Pasen natuurlijk! Heb je de boel gezellig versierd? Overal geel en lichtgroen, een paaswilgentak versierd met eitjes (of chocolade-eitjes, mjam), donzige kuikentjes en een paashaas erin? Voor veel mensen, zeker Nederlanders, is dat inmiddels net zo’n traditie als dat het huis ...

Chalk Letteren Quotes - BBNC Uitgevers - Tabby May Art

Chalk letteren quotes, kleuren in letters

Tussen aanhalingstekens Quotes, citaten, aanhalingen, ik gebruik ze regelmatig. Ik hou ervan om spreekwoorden, gezegden en quotes te gebruiken in mijn dagelijkse spraak. Eigenlijk ben ik gewoon een soort taalnerd. Daarnaast kleur ik ook graag. Met de meest uiteenlopende materialen. En laat in het boek ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!