Home » Reviews Kleurboeken » Lantaarn Publishers » Review – A Million Cats (Lantaarn)
A Million Cats - Lulu Mayo - Lantaarn Publishers

Review – A Million Cats (Lantaarn)

A Million Cats - Lulu Mayo - Lantaarn Publishers - CoverA Million Cats

Via KvV ontving ik van uitgeverij Lantaarn twee super schattige kleurboeken, A Million Cats en A million Dogs, waarvoor hartelijk dank. Deze review gaat over A Million Cats. Dit boekje meet 21 x 25 cm en heeft 64 bladzijden vol leuke, geinige katten in de gekste situaties en achtergronden.

Al bladerend werd ik meteen enthousiast, omdat de tekeningen zoveel vrolijkheid uitstralen. Er zijn tekeningen die heel uitgebreid en gedetailleerd zijn, maar ook meer sobere tekeningen. Over het geheel vind ik de tekeningen speels en grappig. Het witte papier is niet zo heel dik, maar dik genoeg voor een kleurboek om goed mee uit de voeten te kunnen.

Blader even mee in de video

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

Met stift kleuren in A Million Cats

A Million Cats - Lulu Mayo - Lantaarn Publishers - 02Door de papierdikte was ik wel nieuwsgierig of stiften zouden doordrukken. De snelste manier om dit uit te vinden is om het gewoon te proberen, dus ik ben met de laatste tekening, helemaal achterin begonnen. Ik heb daar de Stabilo 68 pennen gebruikt, wat ik zelf erg fijne stiften vind. De grotere gedeeltes, vooral de poezenlijven, heb ik gekleurd met Tombow Dual Brush ABT pennen. Zowel de Stabilo als de Tombow’s gleden lekker over het papier. En op de achterkant is uiteindelijk maar weinig te zien van doordrukken.

Wat je op de achterkant aan doordrukken ziet is vrij makkelijk te camoufleren. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de achtergrond van die tekening te kleuren met wat pastelkrijt. De rest van de tekening is nagenoeg ongeschonden, en wat er wel doorheen komt zie je beslist niet meer als je de plaat helemaal gekleurd hebt. Ik vond het wel een hele gezellige plaat om te kleuren. Alleen de bruine vlekken in meneer Kat pakten een beetje raar uit. Maar ja, ik kleur normaal ook geen poezen, dus dat was wat onwennig.

Innig verstrengelde poezenmoeder met kitten

A Million Cats - Lulu Mayo - Lantaarn Publishers - 05Voor de volgende plaat heb ik een voor mij nogal bijzonder uitstapje gemaakt naar potloden die ik eigenlijk nooit gebruik. Ik heb hier gekleurd met de goedkope Chinese Marco Raffiné potloden. Eerlijk gezegd gebruik ik ze liever niet, maar ze komen in de kleurgroepen online regelmatig voorbij en de resultaten die mensen laten zien zijn vaak best mooi. Dus ik heb ze maar weer eens tevoorschijn gehaald en ben ermee gaan kleuren. Ik heb gekozen voor een hele eenvoudige tekening van twee poezen. In mijn beleving een moeder met haar kitten.

Als eerste heb ik de bloemfiguren op moederpoes gekleurd, waarbij ik me heb beperkt tot paars- en rozetinten. Alleen zag ik een compleet paarsroze poes ook weer niet zitten, dus heb ik voor de rest toch maar gekozen voor wat natuurlijker kleuren. En zo werd het een lapjeskat met vlekken in vier, en als je wit meetelt vijf, verschillende kleuren. Ook de witte gedeelten heb ik gewoon gekleurd, met een wit kleurpotlood.

Na de grootste poes moest het kleintje nog gekleurd worden. Die heb ik gekleurd met de kleuren van de eerste kater die ik me kan herinneren van vroeger thuis. Die heette Moos (meestal noemde ik hem Moosie), en hij was zwart met wit. Een super lief beest, die nu dus na 40 jaar op een bepaalde manier is vereeuwigd in deze kleurplaat 🙂 .

Iets meer aankleding

Zoals je in de hierboven geplaatste tekening wel kunt zien, heb ik als aankleding met een sjabloontje toch nog maar even een omlijsting om de twee poezen heen gemaakt. Ik vond het er anders zo ielig en kaal uitzien. De omlijsting heb ik met pastelkrijt van Faber Castell Creative Studio gedaan. Zoals ik het altijd doe, afkrabben met een mesje op een stukje papier, en daarna opbrengen met een wattenschijfje. Ik heb twee kleuren gebruikt, donker- en lichtpaars.

Ik wil toch ook nog even zeggen dat het werken met de Marco Raffiné me uiteindelijk is meegevallen. Goed, ze kleuren niet zo lekker licht als de FC Polychromos of de Prismacolors, maar voor zo een keer tussendoor zijn ze zeker niet onaardig. Zeker niet als je de prijs in aanmerking neemt (ik heb € 18,61 betaald voor een complete set van 72 potloden, inclusief verzendkosten).

Nog een laatste tekening

A Million Cats - Lulu Mayo - Lantaarn Publishers - 08Omdat ik meestal toch wel drie of soms zelfs vier tekeningen per review kleur, moest er ook uit A Million Cats natuurlijk in ieder geval ééntje bij. Ik heb gekozen voor een plaat waar geen katten op staan, maar wel een heleboel Japanse parasols.En die parasols zijn allemaal weer getekend met verschillende patronen. Dat leek me een leuke uitdaging om met veel kleuren in te werken.

In de eerste tekening had ik de Tombow Dual Brush ABT pennen gebruikt en omdat me dat erg goed bevallen was, heb ik deze derde tekening daar ook helemaal mee gekleurd. Het werd een fleurig en kleurig geheel en ik vond hem erg leuk om te doen. Als afmaker heb ik de zwarte parasol voorzien van witte lijnen. Ook de boom die erin getekend is heb ik met wit opnieuw getekend. Hiervoor heb ik een Signo Uni-Ball gelpen gebruikt.

Eindconclusie

A Million Cats is een leuk boekje. Ik heb er met veel plezier in gekleurd en er staan nog wel meer tekeningen in die ik nog wel wil kleuren. Vooral de vrolijke sfeer die de tekeningen uitstralen spreekt me erg aan, dat nodigt uit om met vrolijke kleuren te werken. En de katten zijn vaak in de meest vreemde situaties geplaatst, dat een onnatuurlijke kleur ze ook zeker niet misstaat.

Hou jij ook van katten kleuren? Dan is A Million Cats vast ook leuk voor jou! Je kunt hem voor € 7,99 bestellen bij Bol.com.

Alle foto’s uit deze review plus nog een paar extra kun je hier vinden, of via de fotogalerij in het topmenu.

Deel deze review op Facebook en Twitter als je hem leuk vindt. Alvast bedankt!

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

bingo

Bingo voor creatievelingen… en jij kunt ook meedoen!

Bij één van mijn favoriete hobbywinkels in Nederland houden ze een maandelijkse bingo op Facebook. Welke hobbywinkel dat is vertel ik je verderop. Ik vond het idee zó leuk, dat ik besloot eraan mee te doen. Het werkt heel eenvoudig: aan het begin van de ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!