Home » Reviews Kleurboeken » BBNC Uitgevers » De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017
De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017

De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017

De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017 - Cover
Leuke mandala kleuragenda

Via KvV ontving ik van BBNC de super leuke De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017, waarvoor dank! Nu is het natuurlijk wel de bedoeling dat ik er een review over schrijf haha, dus dat ga ik nu maar eens doen.

Het formaat is 18 x 17,6 cm groot en 2,4 cm dik. Niet heel erg klein, maar ook niet zo groot als bijvoorbeeld de kleuragenda uit mijn eerdere review. En mijn handtas annex schoudertas is groot genoeg om hem daarin mee te kunnen nemen, als ik dat zou willen.

De binnenkant bekijken

Ik heb weer een filmpje van de binnenkant gemaakt. En ik heb dus ook echt alles gefilmd, waardoor het een nogal lang(dradig) filmpje werd. Bij het monteren heb ik hem dan ook maar even flink versneld. Je kunt nog steeds alles zien, en het duurt niet zo lang!

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017 - 01
Kleuren in het openbaar

De eerste plaat die ik kleurde zit nog wel grappig verhaaltje aan vast, maar dat is te lang voor deze review. Dus daar volgt binnenkort een blog over. Ik heb deze gekleurd met de Faber Castell Pitt Brush pennen. Het papier is heel erg geschikt om met stift of waterbasismarkers te kleuren. Met alcoholmarkers zou ik niet doen, omdat die altijd doordrukken.

Het papier van deze mandala kleuragenda is wel dik genoeg zodat waterbasismarkers niet doordrukken. En zoals ik al zei, ik vond het met de Pitt Brush pennen echt heerlijk kleuren. Ze gleden over het papier, soepeltjes, zonder dat de inkt erg opgezogen werd, dus alles werd mooi egaal gekleurd zonder vlekken. Ideaal dus wat mij betreft.

De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017 - 02Vreselijke stiften

Vlak daarna kocht ik de Lyra Art pennen, ook op waterbasis. Dit zijn soortgelijke stiften als de Stabilo 68 en ik had iemand beloofd er een review over te schrijven. Dus ik besloot ze uit te proberen in de mandala kleuragenda. Wat een mislukking was dat zeg! Het papier rulde op, het werd vlekkerig, echt een complete ramp. En het lag echt niet aan het papier, zoals je ook in mijn review over de Lyra Art pennen kunt lezen.

Het was echter wel heel erg frustrerend om zo te werken. Als je nu met je vingers over de mandala heen gaat, voel je dat het papier ruw is, alsof het is opgeschuurd. Bij de eerste plaat is daar geen sprake van, die voelt nog steeds zijdezacht aan. De Lyra’s hadden ook nog eens enigszins doorgedrukt op de achterkant. Niet helemaal dóór, maar genoeg om zichtbaar te zijn. Erg jammer!

Vergelijking met Stabilo 68

De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017 - 03Om de vergelijking tussen de Lyra Art pennen en de Stabilo 68 goed te kunnen maken, besloot ik de derde plaat met laatstgenoemde te gaan kleuren. Ik koos daarvoor ongeveer dezelfde kleuren uit. Eerlijk is eerlijk, het papier voelt ook een beetje ruw aan na het kleuren van mandala nummer drie, maar niet vergelijkbaar met hoe nummer twee eraan toe is. Het kleuren zelf ging weer gewoon lekker. Ik vind de Stabilo 68 toch echt wel fijne stiften om mee te werken. En ook deze drukten niet door op de achterkant!

Doordat deze pennen veel prettiger waren om mee te kleuren, kon ik ook wat meer werken met kleurverloop en blenden. Hier heb ik een Tombow blender bij gebruikt.

De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017 - 04Nog een laatste met kleurpotlood

Om deze review mooi af te sluiten, besloot ik nog een vierde plaat te doen. Ditmaal wilde ik dat met kleurpotlood doen en daarvoor gebruikte in de Caran d’Ache Luminance. Hier was het papier ook uitstekend geschikt voor. Ik kon eenvoudig blenden, het potlood deed precies wat het moest doen en de combinatie met dit papier was erg prettig.

Conclusie

Dit is echt een heel erg leuke agenda! Ik vind de mandala’s ook geweldig om te kleuren. Er is veel variatie in de tekeningen, van hele eenvoudige tot meer complexe ontwerpen. Maar door het formaat kun je vrij makkelijk af en toe een snelle mandala als tussendoortje doen, zonder dat je er meteen uren mee bezig hoeft te zijn. De schrijfruimte bij de dagen is wat mij betreft prima, meer heb ik niet nodig. Ook de overige ruimte is erg prettig, zoals het jaaroverzicht, de pagina voor je persoonlijke gegevens, ruimte voor notities en vier pagina’s voor doodles of het testen van kleuren. Kortom, deze agenda ga ik komend jaar zeker gebruiken!

Wil jij deze leuke mandala kleuragenda nou ook zelf hebben? Bestel hem dan nu voor € 14,99 bij Bol.com door hier te klikken, of hieronder op het plaatje of de link.

De Enige Echte Mandala Kleuragenda 2017Koop de
agenda

€ 14,99

 

 

 

De kleurplaten uit deze review kun je hier in groter formaat vinden (of via de fotogalerij in het topmenu).

Vond je deze review leuk? Deel hem dan op Facebook en Twitter. Dankjewel hè 😉

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

2 reacties

  1. Johanna Ans van den Broek

    Leuk weer, prettig ook dat je materialenvergelijkingen maakt!

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

bingo

Bingo voor creatievelingen… en jij kunt ook meedoen!

Bij één van mijn favoriete hobbywinkels in Nederland houden ze een maandelijkse bingo op Facebook. Welke hobbywinkel dat is vertel ik je verderop. Ik vond het idee zó leuk, dat ik besloot eraan mee te doen. Het werkt heel eenvoudig: aan het begin van de ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!