Home » Reviews Kleurboeken » BBNC Uitgevers » Little Pony Kleurboek
Little Pony - BBNC Uitgevers

Little Pony Kleurboek

Little Pony - BBNC Uitgevers - coverLaatste kinderkleurboek-review

Voor KvV ontving ik van BBNC Uitgevers laatst een derde kinderkleurboekje: Little Pony, waarvoor mijn dank. Dit is de laatste en daarmee heb ik mijn taak volbracht om ook deze kinderboekjes te reviewen. In een recente blog heb ik uitgelegd dat ik niet zo heel blij wordt van kinderboekjes kleuren.

Dit Little Pony Kleurboek meet zo’n 27,5 x 21 centimeter en er staan bijna 50 kleurplaten in. Het boekje heeft wit papier en is dubbelzijdig geprint.

Op het internet las ik in de beschrijving van het boekje, dat het extra dik papier zou bevatten waardoor het geschikt is om er met veel materialen in te kunnen kleuren. Met een ‘vol verwachting klopt ons hart’-gevoel ging ik daarom aan de slag.

Video met voorproefje

Maar voordat ik ga laten zien wat ik gedaan heb, wil ik je natuurlijk eerst de video laten zien. Omdat ik zo’n ei ben geweest om in dit boek te beginnen met kleuren voordat ik er een filmpje van had gemaakt, is Linda van KvV zo lief geweest om even een filmpje te schieten. Mijn dank is groot! In de video kun je zien dat het een vrolijk kleurboek is vol pony’s en andere dieren met weelderige haardossen en vrolijke snuitjes. Kijk zelf maar! En als je nog niet vrolijk wordt van de tekeningen, dan toch zeker wel van het muziekje dat ik erbij gezocht heb… 😀

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

Little Pony - BBNC Uitgevers - SharpieLittle Pony Tail

De eerste tekening die ik onder handen nam, was een snoezige kleine pony. Zo’n pony als je al sinds de jaren ’80 in de speelgoedwinkels tegenkomt, van zacht plastic en met ‘echt’ haar. Voor deze tekening heb ik mijn Sharpies maar eens voor de dag gehaald, om een suikerzoete pony te kleuren.

Onder het mom van ‘grote stappen, snel thuis’ heb ik aan die eerste plaat niet heel erg veel tijd besteed. Dit was echt zo’n tekening van hier en daar een beetje wapperen met een marker en klaar is Klara. Dus ik heb helaas de schattige babypony op de andere kant van de bladzijde moeten opofferen.

Papiertest

Ik zei het in het begin al, dat ik erg benieuwd was naar dat speciaal benoemde ‘extra dikke papier’. Dat het met de Sharpies niet goed ging, dat ligt niet aan de papierdikte. Dat is gewoon inherent aan alcoholmarkers, want daarmee weet je van tevoren al dat die gegarandeerd doordrukken. Maar hoe zou het dan gaan met gewone stift, of werken met een waterbrush?

Om de proef op de som te nemen, besloot ik de volgende plaat te kleuren met Caran d’Ache Neocolor II krijtjes. Dat zijn wateroplosbare krijtjes op olie- en wasbasis. Die hebben een rijk pigment, waarmee je prachtige diepe kleuren krijgt als je ze verdunt met een beetje water. Het hoeft allemaal niet zo nat te worden, een minimaal bevochtigd penseel of een waterbrush is voldoende. Dus dat ging ik proberen.

Extra dik papier, of stiekem toch niet?

Little Pony - BBNC Uitgevers - Caran d'Ache Neocolor IIIk koos een leuke plaat uit en begon vol goede moed. Al snel zag ik dat het minimale beetje water dat ik gebruikte het papier al deed bobbelen. En ik merkte dat het papier best zoog, waarschijnlijk daardoor ook dat bobbelen. Jammer genoeg werd het groen van het ponylijf daardoor heel vlekkerig. Net of het met een slechte stift gekleurd was. Dat heb ik later weer opgelost door er nog een keer met een zachtgroene Spectrum Noir Sparkle glitter-brushmarker overheen te gaan. Even tussendoor… die Sparkles zijn léuk!

Het zogenoemde ‘extra dikke papier’ was dus uiteindelijk niet goed bestand tegen vocht. En hoewel ik viltstift verder niet geprobeerd heb, kan ik na de markers en de wateroplosbare krijtjes wel concluderen dat het papier er ongeschikt voor is. Zeker voor kinderen, die niet zo secuur werken als een volwassene. Kinderen gaan makkelijk meerdere lagen over elkaar heen met stift, en daar kan dit papier echt niet tegen. En als ik het papier zo voel, schat ik in dat het misschien 90 grams is, niet heel erg veel dikker dan een vel printpapier. Ik vraag me alleen wel af waarmee het papier dan vergeleken is om tot de conclusie te komen dat het ‘extra dik’ is. Misschien met vloeipapier? Want dan klopt het wel. Maar het is niets dikker dan bijv. het papier van de Createspace kleurboeken die je bij Amazon koopt.

Het zou voor kinderen fijn zijn als ook zij kleurboeken konden krijgen op echt stevig papier. Want ik weet zeker dat het bij veel kinderen het kleurplezier enorm zou vergroten. En zij zijn uiteindelijk wél de toekomst voor deze geweldige hobby!

Little Pony - BBNC Uitgevers - Bruynzeel Expression ColourBambi met potlood

Om met een laatste tekening te kunnen zien hoe het papier is als je er met kleurpotlood op kleurt, heb ik een mooi plaatje van een heuse Bambi uitgezocht. Er staan namelijk ook andere dieren in die geen ‘little pony’ zijn. Dit hertje heeft van die echte mega grote Bambi-ogen ook nog. Ik heb gekozen om deze tekening met de Bruynzeel Expression Colour potloden te kleuren. En die gingen fijn! Het pigment pakte goed op het papier. Omdat ik mijn nieuwste ‘speeltje’ wilde uitproberen, de Gansai Tambi glittertjes waterverf, heb ik een beetje finishing glitter touch aangebracht her en der. Bambi is immers de koning van het bos, dus met wat goud- en zilverglitter ziet hij er een stukje koninklijker uit.

Conclusie

Na drie platen te hebben gekleurd is het tijd om de balans op te maken over Little Pony. Laat ik vooropstellen dat het een erg leuk kinderkleurboekje is. De tekeningen zijn vrolijk en stralen plezier uit en op een bepaalde manier zijn ze zelfs aandoenlijk.

Ik denk alleen dat je kinderen er niet met stiften in moet laten kleuren. Ook niet met waterverf, want dat gaat drama worden. Ik heb er al helemaal beeld bij. Van gebobbelde tekeningen, die als prop in een hoek belanden, weggesmeten door een gefrustreerd kindje dat meteen niet meer wil kleuren en huilend uitroept “kleuren is stom”. Het papier is naar mijn bescheiden mening niet zo geschikt voor kleurmaterialen die vocht bevatten.

Beter is het om kinderen er met kleurpotloden in te laten kleuren, want daar is Little Pony wél bij uitstek geschikt voor. Als je Little Pony aan een kind geeft, kun je er misschien zelfs een paar leuke kleurpotloden bij doen.

Dus waar wacht je op? Het is al bijna Kerst! Als je Little Pony een leuk geschenkboekje vindt voor je kind, kleinkind, neefje, nichtje of ander kind, bestel hem dan voor €6,99 bij Bol.com door hier te klikken, op het plaatje of de link hieronder.

Little Pony - BBNC Uitgevers - coverKoop het
boekje hier

€ 6,99

 

 

 

 

De kleurplaten uit deze review kun je hier in groter formaat vinden (of via de fotogalerij in het topmenu).

Vond je deze review leuk? Deel hem dan op Facebook en Twitter. Bedankt!

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

bingo

Bingo voor creatievelingen… en jij kunt ook meedoen!

Bij één van mijn favoriete hobbywinkels in Nederland houden ze een maandelijkse bingo op Facebook. Welke hobbywinkel dat is vertel ik je verderop. Ik vond het idee zó leuk, dat ik besloot eraan mee te doen. Het werkt heel eenvoudig: aan het begin van de ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!