Home » Reviews Kleurboeken » Eigen beheer » Review – Let me color that fantasy (Boekscout)
Review Let me color that fantasy

Review – Let me color that fantasy (Boekscout)

Let me color that fantasy Sandy WijsbeekLet me color that fantasy – een kleurboek vol inspiratie
Op de achterkant van het boek staat: ‘Een droom die uitkomt. ‘Let me color that fantasy.’ Je gedachten even helemaal op nul en laat je creativiteit de vrije loop. Dit kleurboek onderscheidt zich door de prachtige en vaak gedetailleerde tekeningen. Het zal een uitdaging zijn ze nog mooier te maken. Alle vrouwen zijn getekend met lange haren en vrolijke bloemen, met een stapel boeken of muzieknoten. Hierdoor krijgen ze hun karakter. De diversiteit aan tekeningen maakt dat het elke keer weer een nieuwe uitdaging is. Geef je eigen invulling en ‘color that fantasy’.
Sandy Wijsbeek

Illustratrice Sandy Wijsbeek is bij een flink aantal kleurenthousiastelingen allang geen onbekende meer. Actief in diverse kleurgroepen op Facebook kom je haar regelmatig tegen. En nu heeft ze dus een eigen kleurboek uitgebracht bij uitgeverij Boekscout.nl.

Omdat ik het erg leuk vind als iemand die ik, al is het maar via het internet, ken een boek uitbrengt, besloot ik dit boek al snel nadat het op 1 april uitkwam aan te schaffen. En dat is een goede keus geweest! Ik heb een vijftal kleurplaten uitgezocht die een aardig beeld geven van de variatie in het boek. Ik heb deze platen met diverse materialen ingekleurd.

Wat is Let me color that fantasy voor kleurboek?

Ik zal even wat over het boek zelf vertellen. Het is een kleurboek in A4-formaat en het bevat dertig kleurplaten. De kleurplaten hebben één overeenkomst: op elke plaat staat een vrouw. Wat ook opvalt is dat Sandy van bolletjes, stippen en bellen houdt 🙂 . Kapsels worden regelmatig opgevuld met rondjes. Gelukkig staan er ook genoeg platen in waarbij dat niet zo is, dus als je even geen zin hebt in rondjes kleuren kun je iets anders kiezen. Er staan zowel hele eenvoudige als wat ingewikkeldere platen in. Dus voor elk wat wils. Persoonlijk vind ik het vooral ongecompliceerde platen, zonder dat ze ‘simpel’ zijn. Zoals Sandy zelf zegt, het zijn kleurplaten voor mensen “vanaf groep 8 tot [de leeftijd van] 110 of zo”.

Wat ik ook heel erg fijn vind aan dit boek, is dat het enkelzijdig bedrukt is en dat het echt heel erg stevig papier is. Het papier is iets aan de gladde kant, maar toen ik er eenmaal in aan het werk was heb ik daar geen last van gehad.

Hieronder een paar voorbeelden uit het boek

blanco-01- Let me color that fantasy - Sandy Wijsbeekblanco-02- Let me color that fantasy - Sandy Wijsbeek

 blanco-04- Let me color that fantasy - Sandy Wijsbeekblanco-05- Let me color that fantasy - Sandy Wijsbeek
Plaat 01 - Let me color that fantasy reviewDe eerste plaat

Laat ik beginnen met de eerste plaat die ik gemaakt heb. Ik heb ervoor gekozen om te beginnen met het Bruynzeel keverblik en dat werkte fijn. De kleuren pakten goed op het papier en mengen van kleuren ging ook prima. Wel merkte ik dat blenden met een blenderpotlood niet zo’n goed idee is, want dan pak je de inkt van de tekening mee en krijg je een grijs waas. Dus toen ik dat bij de eerste poging doorhad, besloot ik alles met de potloden zelf te doen en dat ging goed.

Voor de finishing touch heb ik zelf een neusje en mond getekend met een microfineliner, en hier en daar heb ik nog wat highlights aangebracht met een witte gelpen, zoals wat reflectie op de zonnebril.

Verder met nummer twee

Als tweede tekening heb ik gekozen voor een hele eenvoudige plaat enPlaat 02 - Let me color that fantasy review daarvoor heb ik de Stabilo 68 stiften gebruikt. Die gleden heerlijk over het papier, echt super prettig. En wat ik nog veel prettiger vond, was dat ik de kleuren zonder problemen kon mengen en in elkaar over laten lopen.

Ik werkte voor de haren met drie kleuren, geel, geeloranje en beige, en gebruikte daarbij de lichtste kleur als blenderpen zodat er geen al te duidelijke strepen zichtbaar zouden blijven. Dit werkte erg goed. Pas als ik een vierde laagje aanbracht terwijl de rest nog nat was, begon het papier een heel klein beetje te rullen. Met een zilverkleurige gelpen heb ik haar overigens nog een klein oorknopje gegeven.

Plaat 03 - Let me color that fantasy reviewWerken met vier kleuren

De derde tekening mocht van mij iets meer uitdaging hebben. Ik besloot deze te kleuren met Faber Castell Polychromos en ik koos slechts vier kleuren uit. Toen ik bijna klaar was is daar nog een vijfde kleur bij gekomen, een donkergrijze, om de lijnen om de ogen en het koordje van het halssieraad extra aan te zetten. Net als bij de vorige twee platen heb ik ook hier de witte gelpen gebruikt voor wat lichteffect.

De Polychromos gleden over het papier, heel soepeltjes. Het mengen van kleuren ging ook hiermee helemaal naar mijn zin. De grote vlakken in het gezicht en de hals heb ik met een doezelaar droog wat uitgeveegd, zodat de lichte strepen wat minder zichtbaar werden. Dit ging ook prima.

Buitenaards mooi

Ik vond dit een erg mooie plaat om te kleuren. Er zit veel variatie in de patronen en ik zat er helemaal ‘in’, waardoor ik mijn fantasie echt volledig de vrije loop kon laten. Ik zag ineens in de rondjes in twee haarstrengen de zuignappen van een octopustentakel, dus dat heb ik erin verwerkt. Wel nadat ik eerst even op internet had gezocht hoe dat er ongeveer uitziet. Ook deden een paar ‘sliertjes’ aan de ketting me denken aan regenwurmen dus die heb ik er ook maar in gezet. Ze begon ondertussen toch al een enigszins ‘buitenaardse’ dame begon te worden. Links op haar hoofd zit ook nog een wurm.

Aan de ketting hingen ook (nog) niet ingevulde ringen, waar ik naar eigen idee wat invulling aan gegeven heb. Kortom, ik ben helemaal verliefd geworden op deze bijzondere dame, een genot om in te kleuren!

Plaat 04 - Let me color that fantasy reviewBloemen, sterren en sterbloemen

Om te weten wat het effect is van water op dit papier, besloot ik de vierde plaat in te kleuren met wateroplosbare potloden. Ik had daarbij de keus tussen Caran d’Ache Fancolor en de Derwent Inktense. Die laatste ben ik helemaal fan van inmiddels, dus de keus was eenvoudig, het werden de Inktense potloden. Voor het werken met water heb ik waterbrushes aangeschaft.

Ik ben begonnen met die van Derwent, maar die vond ik niet fijn. Nu werk ik met waterbrushes van Caran d’Ache en daar ben ik al een stuk meer over te spreken. Ik gebruik vooral die met het fijnste penseeltje. In de tekening die ik heb uitgekozen was dat ook het beste, omdat het een plaat is met wat meer fijne en kleine tierelantijntjes.

Al snel tijdens het kleuren merkte ik dat je aan het papier nagenoeg niet kunt zien dat je met water bezig bent. Het krult niet, bobbelt niet, het blijft ook niet 100% strak, maar de minimale verandering van het papier is nauwelijks noemenswaardig. Ook deze potloden doen het geweldig op dit papier. Ik kon ze zowel dik als subtiel aanzetten, het ging allemaal even goed.

Toen ik klaar was heb ik de achtergrond uiteindelijk ook nog bewerkt met soft pastelkrijt van Faber Castell (Creative Studio), zo kon ik meteen goed zien of het papier hier ook geschikt voor is. En dat is het! De hele tekening heb ik daarna gefixeerd met haarspray en ook daar zie of merk je verder niks van aan het papier. [Even tussendoor, dat was afgelopen mei! Nu zou ik het niet meer in mijn hoofd halen om haarlak te gebruiken als fixeer! Ik heb een echte fixatiespray voor pastelkrijt gekocht.]

Plaat 05 - Let me color that fantasy reviewLast but not least

Na vier tekeningen dacht ik dat ik wel klaar was met kleuren voor deze review, alleen schoot me te binnen dat gegarandeerd de vraag gaat komen of het papier doordrukt (zo’n beetje de standaardvraag die bij elk nieuw kleurboek gesteld wordt op Facebook). Omdat het enkelzijdig bedrukt is maakt het natuurlijk geen bal uit of het wel of niet doordrukt, maar voor de goede orde besloot ik nog één extra plaat te kleuren met mijn onlangs uit Engeland meegebracht Sharpies.

Het zal je niet verbazen dat ze inderdaad doordrukken. Immers, álle markers drukken door. Maar dat is dus geen enkel probleem. Wat me wel erg opviel is dat dit papier niet uitloopt. Ik kon met de Sharpies gewoon netjes binnen de lijntjes kleuren en als ik de marker van het papier haalde blééf wat ik gekleurd had ook netjes binnen de lijntjes. Weer een groot voordeel van dit boek. Voor zover ik het kan overzien, kun je met dit boek werkelijk met alle mogelijke materialen aan de slag.

Nog even alles overzichtelijk op een rij:
  • Let me color that fantasy heeft stevig papier
  • Let me color that fantasy is enkelzijdig bedrukt (je kunt platen er dus uit halen om bijv. in te lijsten, zonder een plaat op de achterkant te hoeven opofferen)
  • Het papier van Let me color that fantasy is geschikt voor alle mogelijke materialen: kleurpotlood, viltstift, fineliner, alcoholmarker, pastelkrijt, aquarelpotlood, gelpen
  • Let me color that fantasy is een kleurboek in A4-formaat, wat handig is als je je platen wilt inscannen
  • Dit kleurboek heeft een leuke variatie aan tekeningen, ook qua moeilijkheidsgraad/eenvoud
  • Er is voldoende ruimte in Let me color that fantasy om je eigen invulling te geven (of dingen toe te voegen) aan de platen
  • Let me color that fantasy is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ca. 11 jaar

Wat mij betreft is dit kleurboek, Let me color that fantasy, een absolute aanrader als je van kleuren houdt!

Wil je Let me color that fantasy ook kopen? Hij is te bestellen bij Boekscout.nl voor € 13,95.

Alle foto’s uit deze review kun je hier, of via de fotogalerij in het topmenu, in groter formaat vinden.

Als je dit een waardevolle review vindt, deel hem dan op Facebook of andere sociale media!

Deze review werd oorspronkelijk geplaatst op 13 mei 2016, maar vanwege de Zonnige Zondag Highlight waarin Sandy Wijsbeek centraal stond, heb ik hem even omhoog gehaald en hier en daar tekstueel verbeterd 😉

2 reacties

  1. Goede review, duidelijk verhaal en mooie tekeningen.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

Engels

Engels wordt de voertaal, mijn Nederlandse site stopt

Bij dezen wil ik jou als gewaardeerde lezer/volger van mijn website tabbymayart.nl laten weten dat ik voortaan alleen nog in het Engels zal schrijven en posten. Ik doe dit op www.tabbymayart.com. De afgelopen tijd viel het me steeds zwaarder om alles eerst in het Nederlands ...

GoPress

Unboxing van… GoPress & Foil (met video!)

Gisteren was het dan eindelijk zover. Mijn pakketje van Paperpads.nl was bezorgd, met daarin mijn nieuwste ‘speeltje’: de GoPress & Foil-machine! Het had wel nogal wat voeten in de aarde om het pakje in handen te krijgen. DHL kwam drie dagen lang pas ‘s avonds, ...

vergelijking

Niet eerder vertoonde vergelijking van papiersoorten! Kijk snel en doe er je voordeel mee!

Ongeveer een week geleden kreeg ik een vraag. Of ik een vergelijking wilde doen tussen een aantal zaken. Nou ben ik de beroerdste niet, dus ik vond het wel een leuk idee. Niet wetend waar ik aan begon overigens, want dit is een mammoetproject geworden. ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!