Home » Reviews Kleurboeken » BBNC Uitgevers » De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017
De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 - BBNC

De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017

De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 - BBNC - cover2017 staat al om een hoekje te gluren

Via KvV ontving ik van Uitgeverij BBNC de door hun uitgegeven ‘Enige Echte Kleurscheurkalender 2017’. Hiervoor uiteraard heel erg bedankt. De kleurscheurkalender van 2016 had ik ook, dus ik vind het erg leuk om ook de nieuwe voor komend jaar te kunnen kleuren. Deze kalender is 18 x 13 x 4,7 cm groot. Vooral die dikte is met kleuren even wennen, want ik kan mijn hand niet zo makkelijk laten steunen als normaal.

Wat papier betreft is het ook even wennen. De kwaliteit van het papier is prima, het is wit en het kleurt gewoon prettig. Heel anders dan bijv. de normale scheurkalenders die vaak gedrukt zijn op van dat dunne, bruinige, vezelige kringloop-, kladblokachtige papier. Alleen is het papier van de kleurscheurkalender ook best wel dun.

Maar ja, ik had me ook al bedacht dat als ze hadden besloten om dikker papier te gebruiken, en dan 365 vellen, dat je dan zo ongeveer een keilbout in de muur zou moeten rammen om dat gewicht te dragen 😀 . Nu weegt ie al 865 gram! Dus onder het mom van ‘alles went’, nemen we het dunne papier maar voor lief.

Video van de Kleurscheuragenda

Neem hieronder gerust even een kijkje in de video die ik heb gemaakt van de kalender.

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 - BBNC - SnowflakeKleurscheurkalender kleurplaten

Voor deze review heb ik weer vier platen gekleurd. Uitzoeken was dit keer niet zo moeilijk. Ik ben gewoon begonnen op 1 januari en geëindigd op 4 januari. Dat eindigen ging overigens niet helemaal volgens planning, maar daarover later meer!

De eerste plaat heb ik gekleurd met Faber Castell Pitt Brush pennen. Wat zijn dat toch een superfijne stiften! En op dit papier werken ze ook heel prettig. Wel begon het papier om te krullen toen ik klaar was met deze plaat, dus dat vond ik wel jammer. Misschien dat ik er even met de strijkbout (en een vel papier ertussen) overheen moet om het weer glad te krijgen. Want het gewicht van de kalender zelf was niet genoeg om het papier weer recht te trekken.

De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 - BBNC - Drops of grink and peenDe tweede was, logischerwijs, van 2 januari, en ook deze heb ik gekleurd met de Faber Castell Pitt Brush stiften. Door de brush kun je ook de kleine details toch mooi kleuren. Ik hou ervan!

Shimmers en glitters

En toen was ik alweer bij nummer drie beland. Afgelopen week had ik een setje goudglitter, zilverglitter en zwartglitter Spectrum Noir Sparkle brushmarkers ontvangen. Die Facebookgroepen zijn echt slecht voor mij, ik zie allemaal leuke nieuwe dingen die ik dan óók wil uitproberen… maar goed, laten we het maar ‘inspiratie’ noemen haha 😉 .

De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 - BBNC - Shiny SpectrumOok had ik de Gansai Tambi glitter waterverf in diverse goudtinten binnen, dus ik heb een kalenderplaat helemaal in de glitters gezet. Op de scan zie je het glittereffect bijna niet, jammer genoeg. In het echt, zeker met goed licht erboven, zie je de glittertjes heel erg goed. Zo leuk!

Dus dat wil ik wel wat vaker gaan gebruiken, maar dan natuurlijk niet voor hele platen. Nu kon ik mooi de gelegenheid gebruiken om er wat mee te testen en ermee te leren werken. Ook kon ik goed zien wat het effect van de markers op het papier zou zijn, omdat ze best heel nat kleuren. Maar het papier hield zich goed, beter dan ik eigenlijk had verwacht.

Miskleun met Marco Renoir

Tenslotte had ik natuurlijk nog een vierde plaat uit de kleurscheurkalender gepland. En dat zou ook wel gelukt zijn, ware het niet dat ik ervoor koos om met de Marco Renoir potloden te gaan kleuren. En laten die nou een mega miskleun zijn. Echt vreselijk balen! De potloodkernen verbrijzelden onder mijn handen. Een klein beetje harder kleuren en *knal* daar gingen ze, de één na de ander. Ik blééf slijpen.

De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 - BBNC - Marco Renoir troublesIk heb er een filmpje van gemaakt en er een blogje over geschreven. Inmiddels heb ik ook een dispuut ingeschoten bij de leverancier en om een schadeloosstelling gevraagd. Je zult begrijpen dat ik gestopt ben met die vierde plaat kleuren. Ik had de pest in en was niet meer gemotiveerd om het met andere potloden af te maken. Dat ga ik nog wel doen hoor, maar dan komt dan wat later.

Eindconclusie

Al met al vind ik de platen in de Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 erg leuk. Ze zijn enorm afwisselend, en staan garant voor 365 keer lekker kleuren. Ook het formaat van de platen is lekker. Niet zo groot, dus elke dag eentje kleuren is prima te doen (als je deze maand nog begint, kun je een maand vooruit werken 😉 )

Wil je de kleurscheurkalender zelf ook kopen? Dan kun je hier of op het plaatje en/of de link hieronder klikken, en voor € 12,50 stuurt ‘ome’ Bol.com hem dan naar je toe. Is dat leuk, of is dat leuk?! (Hij is ook héél leuk voor in de schoen of onder de kerstboom… Ik zeg maar wat… hahaha)

De Enige Echte Kleurscheurkalender 2017 - BBNC - coverKoop hier de
scheurkalender

€ 12,50

 

 

 

 

De kleurplaten uit deze review kun je hier vinden, of via de fotogalerij in het topmenu.

Vind je deze review leuk, deel hem dan ook op Facebook en Twitter. Dankjewel!

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

Engels

Engels wordt de voertaal, mijn Nederlandse site stopt

Bij dezen wil ik jou als gewaardeerde lezer/volger van mijn website tabbymayart.nl laten weten dat ik voortaan alleen nog in het Engels zal schrijven en posten. Ik doe dit op www.tabbymayart.com. De afgelopen tijd viel het me steeds zwaarder om alles eerst in het Nederlands ...

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!