Home » Reviews Kleurboeken » BBNC Uitgevers » Het grote kleurboek van Sinterklaas
Het grote kleurboek van Sinterklaas - BBNC

Het grote kleurboek van Sinterklaas

Een Sinterklaas-kinderkleurboek? Het grote kleurboek van Sinterklaas - BBNC - Cover

Via KvV kreeg ik van uitgeverij BBNC dit sinterklaaskleurboek voor kinderen: Het grote kleurboek van Sinterklaas. Hiervoor mijn hartelijke dank. Het kleurboekje is dubbelzijdig bedrukt en bevat 32 tekeningen op stevig en mooi wit papier.

In eerste instantie bekroop mij het gevoel ‘wat moet ik hiermee?’ Het is een kinderkleurboek en wat ik doe is ‘kleuren voor volwassenen’! Maar goed, onder het mom van je moet een gegeven paard niet in de bek kijken (sorry paardenliefhebbers, zo is de uitdrukking nu eenmaal… ik ben me ervan bewust dat het een mond zou moeten zijn 😛 ) ben ik er toch in begonnen en kwam tot de conclusie… nee, die conclusie bewaar ik voor het eind. Ik ben erin begonnen. Punt.

Tekeningen bekijken

In de video hieronder laat ik je alle tekeningen uit Het grote kleurboek van Sinterklaas zien.

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

Het grote kleurboek van Sinterklaas - BBNC - Sint in AndalusiëHet Spaanse huis

Het boekje is eigenlijk een beeldverhaal, waarin met leuke tekeningen wordt verteld hoe druk Sinterklaas het in Spanje heeft, samen met de pieten, om alle pakjes voor de kindertjes in Nederland klaar te maken. De tekeningen staan garant voor herkenning bij jong en oud. Tijdens het inkleuren gaan ze helemáál tot je verbeelding spreken. Het is alsof je het verhaal in getrokken wordt. Erg leuk!

De eerste tekening die ik kleurde staat chronologisch in het verhaal achter de nummer twee en drie. Om het hier in de lijn van het verhaal daarom chronologisch te houden, begin ik met de tweede tekening die ik kleurde.

Spaans huis

Sinterklaas was hier net wakker geworden en keek uit het raam van zijn Spaanse huis. Ik heb dit huis de kleur gegeven van ons eigen eerste huisje in Spanje.

In deze tekening heb ik voor het eerst gewerkt met de Neocolor II olie-waspastelkrijtjes van Caran d’Ache. Dit is wateroplosbaar pastelkrijt op olie-wasbasis. Erg leuk om mee te werken, alleen vond ik het papier van dit boekje er niet heel erg geschikt voor. Het zoog het kleine beetje vocht dat ik gebruikte helemaal op, waardoor het papier nogal ruw ging aanvoelen.

Het grote kleurboek van Sinterklaas - BBNC - Sint in SpanjeSinterklaas aan de wandel

Met tekening twee was ik eigenwijs en gebruikte nog een keer de Neocolor II krijtjes, ook weer met water, maar ik heb dit wel aangevuld met Stabilo 68 stiften. De blauwe lucht in de achtergrond is door de zuigende werking van het papier wat vlekkerig geworden, maar ik vind het nog niet eens echt misstaan.

Wat ik in deze tekening vooral grappig vond , was dat de sint nu eens niet een mijter op zijn hoofd had, maar een vrolijk, bij zijn gewaad passend, hoedje. En dat de sint van puur plezier begint te fluiten, al wandelend tussen palmbomen, over het groene gras, met de warme Spaanse zon hoog in de prachtige blauwe lucht… dat herken ik wel!

Het grote kleurboek van Sinterklaas - BBNC - Sint en het grote boekSinterklaas en het Grote Boek

De laatste tekening van deze review was dus in werkelijkheid de eerste plaat uit dit boekje die ik heb gekleurd. Sterker nog, het was de eerste sinterklaaskleurplaat die ik ooit in mijn leven heb gekleurd! En ik heb me er even lekker op uitgeleefd.

Voor deze tekening heb ik de Caran d’Ache Pablo potloden gebruikt. Ik heb daar een blikje van met twaalf kleuren, gewoon om te kijken wat ik ervan vindt. Tot nu toe had ik ze nog nauwelijks gebruikt, maar ik moet zeggen dat ik ze in dit boekje heel erg fijn vond kleuren. Het pigment pakte heel goed op het papier, waardoor het kleuren weinig moeite kostte.

Conclusie

En dan ben ik nu aanbeland bij mijn conclusie. Ondanks mijn aanvankelijke bedenkingen vond ik dit toch een heel erg leuk boekje om in te kleuren. Wat ik erg prettig vind is dat het papier behoorlijk dik is. Zeker voor kinderen is dat fijn om te kleuren. Als ze eens wat harder drukken met potlood, ligt niet meteen de hele plaat in de kreukels. Ook kunnen ze er goed met stiften in werken zonder dat het doordrukt op de plaat aan de achterkant. Met stiften heb je alleen het nadeel dat het papier de inkt makkelijk opzuigt, waardoor het resultaat vlekkerig kan worden. Maar voor kinderen is dat misschien minder belangrijk dan voor een perfectionistische volwassene als ik 🙂

Wat mij betreft is dit echt een super leuk schoencadeau voor kinderen. Zo kunnen ze al kleurend helemaal toeleven naar 5 december.

Bestellen?

Dus vaders, moeders, opa’s en oma’s, én Sinterklaas en Zwarte Piet (ja, bij mij blijft ie zwart hoor! 😛 ), allemaal gauw bestellen, des te eerder ligt Het grote kleurboek van Sinterklaas in de schoentjes! Voor € 6,99 kun je bij Bol.com terecht. En om het je makkelijk te maken hoef je alleen hieronder op het plaatje of de link te klikken.

Klik hier en verras
een (klein)kind met
dit leuke boek!

€ 6,99

 

 

 

De kleurplaten uit deze review kun je hier vinden, of via de fotogalerij in het topmenu.

Deel deze review ook op Facebook en Twitter. Alvast bedankt!

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

update

Kleine update: wat doe ik tegenwoordig?

Voordat ik weer vaker blogs ga plaatsen, even een kleine update. Ik hoor je denken “dát heeft lang geduurd!” Euhm…. tja… sorry… Ik blog eigenlijk nooit meer, het kwam er niet van en de drempel werd steeds hoger. Maar toen ik laatst een heel verhaal ...

vergelijking

Niet eerder vertoonde vergelijking van papiersoorten! Kijk snel en doe er je voordeel mee!

Ongeveer een week geleden kreeg ik een vraag. Of ik een vergelijking wilde doen tussen een aantal zaken. Nou ben ik de beroerdste niet, dus ik vond het wel een leuk idee. Niet wetend waar ik aan begon overigens, want dit is een mammoetproject geworden. ...

Hoe maak je een paasmobile - Tabby May Art - Global Doodle Gems

Doe het zelf – Hoe maak je een hangende paasmobile? – Video

Vrolijk Pasen! Allereerst vrolijk Pasen natuurlijk! Heb je de boel gezellig versierd? Overal geel en lichtgroen, een paaswilgentak versierd met eitjes (of chocolade-eitjes, mjam), donzige kuikentjes en een paashaas erin? Voor veel mensen, zeker Nederlanders, is dat inmiddels net zo’n traditie als dat het huis ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!