Home » Reviews Kleurboeken » BBNC Uitgevers » Bange Pietje – Kleurprentenboek voor kinderen
Bange Pietje - Martine van Nieuwehuyzen - BBNC

Bange Pietje – Kleurprentenboek voor kinderen

Bange Pietje - Martine van Nieuwehuyzen - BBNC - CoverBange Pietje, kleurprentenboek

Van BBNC ontving ik t.b.v. KvV het kinderkleurboek Bange Pietje van Martine van Nieuwenhuyzen, waarvoor mijn hartelijke dank. Dit is het derde kinderboek dat ik recentelijk heb ontvangen en waarin ik enkele platen heb gekleurd. De derde komt ook deze week nog online. Hoe ik overigens tegen het kleuren van kinderboeken aankijk, kun je lezen in deze blog die ik daarover geschreven heb.

Het kleurboek Bange Pietje is 25 x 25 cm groot en bevat een verhaaltje, zowel in tekst als tekeningen, dat je zelf kleur kunt geven op het dikke, mooie witte papier. Hoe de verschillende kleurmaterialen het doen op dit papier, heb ik voor je uitgetest in drie verschillende tekeningen. Maar eerst nog wat informatie over de inhoud van het boekje.

Informatie van internet

‘Bange Pietje’ is een vrolijk verhaal over een klein pietje dat bang is voor … kinderen. Sinterklaas is zeer verbaasd als hij hoort dat er een pietje bang is om pepernoten te strooien en handjes geven aan kinderen. Hij geeft toe dat hij zelf ook wel eens bang is voor enge dingen zoals hoge daken, strenge juffen en meesters en getrek aan zijn baard. Hij leert Bange Pietje een trucje waardoor alles verandert – zelfs de naam van Bange Pietje!

Om je precies te laten zien wat de inhoud van het boekje is, heb ik er weer een filmpje van gemaakt dat je hieronder kunt bekijken.

[ Klik en volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube ]

Bange Pietje en het vliegend tapijt

Zoals ik hierboven al schreef, heb ik drie tekeningen van een kleurtje voorzien. De eerste tekening was ook meteen de eerste plaat in het verhaaltje. Je ziet Pietje helemaal zielig op een kleedje zitten. Eigenlijk vond ik het net een vliegend tapijt haha, en ik denk dat Pietje er best mee weg had willen vliegen, zo bang was hij!

Bange Pietje - BBNCDeze tekening heb ik gekleurd met Tombow Dual Brush ABT pennen. Dat blijven toch wel heel erg fijne waterbasis markers hoor. Het papier werkte goed mee, dat was wel fijn. De witte bloemetjes in het (pyjama?)jasje van Pietje heb ik eerst met een witte Faber Castell Polychromos gekleurd. Ook het oogwit heb ik daarmee gedaan. Met een huidtint Polychromos had ik het gezicht, de handjes en de voetjes gekleurd.

En dat is zo gebleven totdat ik met plaat nummer drie klaar was. Die had ik ook gewoon een blanke huid gegeven. Maar toen het klaar was, vond ik het geen echt Pietje. Het was een beetje een nepperd geworden, een ‘wannabe Pietje’. Dus ik heb een donkerbruine Polychromos gepakt en alsnog gezicht, handjes en voetjes op beide tekeningen over de huidkleur heen gekleurd.

Zo was het tenminste een echt zwart Pietje! Maar op bladzijde één wel nog een bang zwart Pietje.

De oplossing van Sinterklaas

Bange Pietje - BBNC - Gekke BrillenIn tekening twee staat de oplossing van Sinterklaas. Ik ga het niet uitleggen, daarvoor moet je het boekje zelf maar kopen en lezen. Maar het is een ‘bril’jante oplossing 😉 Deze tekening heb ik in zijn geheel gekleurd met Faber Castell Polychromos kleurpotloden. Om niet alleen maar vakjes in te kleuren, heb ik er toch nog een beetje werk van gemaakt door wat kleurtjes in elkaar over te laten lopen. Het is een hele eenvoudige tekening, en toch sprak deze me aan. Vooral omdat je er lekkere felle kleuren in kunt stoppen. De bril met het bootje vind ik de leukste geworden. De overgangen van licht naar donker, net als in de zee, vond ik leuk om erin te verwerken. Zo is het een beetje een diepzeebril geworden.

In de andere brillen heb ik wat zitten spelen met de hoeveelheid druk die ik op de potloden zette. Sommige stukjes zijn heel licht gekleurd, andere stukjes heb ik harder gedrukt waardoor je een meer verzadigde kleur krijgt.

Bange Pietje - BBNC - Bril PietjeEind goed, al goed

De laatste tekening die ik kleurde, was ook meteen de laatste tekening in het boek. Pietje is niet langer een Bange Pietje. De oplossing van Sinterklaas heeft hem over zijn angst heen geholpen en hij loopt nu vrolijk tussen de kinderen door te strooien met pepernoten en snoep.

Deze tekening heb ik gekleurd met de Bruynzeel Expression Colour potloden en daarbij heb ik de kleuren van de eerste pagina weer gebruikt, zodat Pietje goed herkenbaar is.

Conclusie

Het is zeer beslist een leuk prentenboekje voor kinderen, met een aansprekend verhaaltje waar natuurlijk ook een moraal in zit. Het papier is goed om op te kleuren, dus kinderen zullen er goed mee uit de voeten kunnen met kleurpotlood, viltstift, of bijvoorbeeld waskrijt.

Als jij dit nu ook een leuk Sint-cadeautje vindt om je kind of kleinkind mee te verrassen, bestel hem dan nu nog voor € 6,99 bij Bol.com door hier te klikken, of hieronder op de afbeelding of de link. Het kan nog vóór 5 december!

Bange Pietje - Martine van Nieuwehuyzen - BBNCKoop het
boekje hier

€ 6,99

 

 

 

De kleurplaten uit deze review kun je hier in groter formaat vinden (of via de fotogalerij in het topmenu).

Vond je deze review leuk? Deel hem dan op Facebook en Twitter. Bedankt!

Noot: Deze review bevat producten die ik heb ontvangen van een uitgeverij of bedrijf. Dit heeft echter geen enkele invloed op mijn mening.

2 reacties

  1. Zelfs van een kinderboek weet jij een leuk verhaal te breien…uuh… kleuren dus!

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

bingo

Bingo voor creatievelingen… en jij kunt ook meedoen!

Bij één van mijn favoriete hobbywinkels in Nederland houden ze een maandelijkse bingo op Facebook. Welke hobbywinkel dat is vertel ik je verderop. Ik vond het idee zó leuk, dat ik besloot eraan mee te doen. Het werkt heel eenvoudig: aan het begin van de ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!