Home » Blog » Wat hebben een puppy en een memorydex gemeen?
puppy en memorydex

Wat hebben een puppy en een memorydex gemeen?

puppyHet was dus de bedoeling om minimaal één keer per week een blogje te posten met nieuwe kunstwerkjes. Alleen kwam daar even een puppy tussendoor!

Bij ons in de buurt (Zuid-Spanje) stikt het van de zwerfdieren. En vorige week dinsdagavond hoorde ik pal achter ons huis ineens een hartverscheurend hondengehuil. Toen ik ging kijken zag ik een puppy van hooguit 7 à 8 weken oud in een afwateringsgeul zitten. De rand van de geul was hoger dan het hondje zelf, dus hij kon er met geen mogelijkheid meer uit komen.

Tja, ik ben nogal een dierenliefhebber (27 jaar konijnen gehouden (goed lezen hè, geen 27 konijnen 😉), altijd katten en honden gehad, vogels, cavia’s, ratjes, hamsters, vissen…) dus ik kon het niet over mijn hart krijgen om me om te draaien en hem te laten zitten. Er zat niets anders op dan de puppy op te pakken en mee naar binnen te nemen. Daar heb ik hem gevoerd met wat we voorhanden hadden.

En dan zit je ineens met een puppy

De bedoeling was om hem de volgende dag over te dragen aan een opvang. We hebben al twee hondjes en een kat, dus wat ons betreft was het huis vol. Maar dat liep even anders. Alle opvangen zitten hier tot de nok toe vol. Pas na drie dagen vonden we een opvang voor zwerfhonden die bereid was hem op te nemen. Dus samen met iemand van de opvang ben ik nog meegeweest naar de dierenarts waar hij ontwormd zou worden en een behandeling tegen vlooien zou krijgen. Daarna ging ik weer naar huis. Zonder pup.

Na drie dagen ‘moederen’ (dag en nacht, elke 2 à 2,5 uur voeren, naar buiten om te plassen en poepen, weer aandacht geven en spelen, dan slapen, en na 2 uur weer hetzelfde ritueel) was ik behoorlijk gesloopt! Dus ik was blij dat ons gewone leven weer verder kon, want aan art journaling, kleuren of tekenen was ik totaal niet toegekomen.

Alleen had ik er niet op gerekend dat ik me in drie dagen al zou gaan hechten aan dat kleine monster. Hoewel ik hem wel al een naam had gegeven: Scruffy. En weer thuis begon het vreselijk te knagen dat hij nu in een hokje opgesloten zat, terwijl hij bij ons lekker dartel kon spelen. Dat heeft nog geen uur geduurd, toen besloten mijn man en ik dat we hem terug moesten halen.

Zo gezegd, zo gedaan. En inmiddels zijn we weer een week verder, is Scruffy ontwormd, ontvlooid, geënt en gechipt en hij doet het hartstikke goed. En heb ik vanmorgen éindelijk weer een keer de tijd gehad om wat te fröbelen met mijn art supplies!

Spelen met de memorydex

memorydexHet is een memorydex-kaartje geworden. Mijn eerste, en ik vind hem schattig geworden. En heerlijk om te doen, want je bent best wel snel klaar. Dus ideaal als klein en snel tussendoor-project!

De materialen die ik heb gebruikt zijn:

  • Caran d’Ache Neocolor II wateroplosbare krijtjes (voor de achtergrond)
  • waterbrush
  • Studio Light stempel STAMPMB17 van Miranda vd. Bosch
  • Versafine Clair inkt – Nocturne en Fallen Leaves
  • Witte waterbasis Sharpie
  • Uni-Ball Eye fineliner UB-157
  • Dylusions Paint – Lemon Zest
  • Poscamarker – Roze
  • Studio Light plaatjes uit Die Cut blok van Art by Marlene

Keuzes, keuzes, keuzes

Inmiddels is mijn arsenaal aan werkoppervlakken aardig aan het uitbreiden. Ik heb stapels kleurboeken, daarbij heb ik een aantal canvassen liggen, meerdere art journals, een bullet journal, diverse maten labels, en nu de memorydex-kaartjes erbij. Het zou mooi zijn als ik ook nog wat meer tijd zou krijgen om leuke dingen te maken, hahaha 😀

Wat is jouw favoriete werkoppervlak (als in: kleurboek, los papier, schetsboek, aquarelblok, labels, art journal, canvas etc.)?

Laat het in de reacties hieronder weten!

 

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!