Home » Blog » Doe het zelf – Hoe maak je een hangende paasmobile? – Video
Hoe maak je een paasmobile - Tabby May Art - Global Doodle Gems

Doe het zelf – Hoe maak je een hangende paasmobile? – Video

Maak zelf een paasmobile - Tabby May Art - Global Doodle GemsVrolijk Pasen!

Allereerst vrolijk Pasen natuurlijk! Heb je de boel gezellig versierd? Overal geel en lichtgroen, een paaswilgentak versierd met eitjes (of chocolade-eitjes, mjam), donzige kuikentjes en een paashaas erin? Voor veel mensen, zeker Nederlanders, is dat inmiddels net zo’n traditie als dat het huis op de kop gezet wordt voor de kerstversiering. En waarom ook niet? Los van de christelijke betekenis van Pasen, vieren we natuurlijk ook gewoon de terugkeer van de lente! Het wordt beter weer (we geven de hoop niet op hahaha), de dagen worden alweer duidelijk langer, de eerste lammetjes, kalfjes en ander dierlijk grut worden alweer geboren. Kortom, de natuur komt weer tot leven. En wij dus ook! Alleen hier thuis is de paasversiering minimaal en bestaat slechts uit een zelfgemaakte paasmobile. Dat zit zo.

Eieren kleuren

Toen ik gisteren wakker werd, paaszondag, had ik zomaar zin om eens wat eieren te gaan versieren. Maar goed, zonder kinderen in huis is het versieren van kippeneieren best een beetje een rare bezigheid. Dus ik bedacht iets anders. Ik heb een kleurboek met alleen maar eieren erin, namelijk ‘The little big book of egg designs‘, uitgegeven door Global Doodle Gems, met tekeningen van Maria Wedel en Johanna Ans. In plaats van kippeneieren, werden het eiertekeningen. En voor het paasgevoel maakte dat helemaal niets uit.

Ik prikte een willekeurige bladzijde en legde het boek op de scanner om een fotokopietje te maken op wat steviger papier. Ik had er zin in. Helaas mislukte de eerste kopie, omdat ik het boek niet goed op de scanner had gelegd. Dus kopie omgekeerd terug in het apparaat, nog een keer kopiëren en tadaaa… gelukt! Ik kon beginnen.

paaseieren kleuren - Tabby May Art - Global Doodle GemsKleuren doe je voor je lol

Omdat het echt kleuren voor mijn eigen plezier was, zonder dat ik het voor een review of iets anders deed, leefde ik me lekker uit met allerlei materialen. Ik begon met de Tombow Dual Brush-pennen, daar kwamen de Spectrum Noir Sparkle markers bij, op een gegeven moment ook wat gelpennen. En toen ging ik écht los. Ik heb een paar kinderstiften die dubbele kleuren hebben en als je er overheen gaat, met een soort inktwisser, komt pas de tweede kleur tevoorschijn. Dus hup, ook daar een paar eieren mee gekleurd. Vervolgens ook nog maar een stempelstift van de Lidl erbij gepakt en daarmee een ei versierd door er een paar voetjes/pootjes in te stempelen. Heb ik die stiften tenminste ook eens gebruikt!

Voordat ik er erg in had, waren alle zestien eieren die op de bladzijde stonden ingekleurd. En spontaan kwam het idee op om er iets mee te gaan doen. Ik zou ze inkepingen kunnen geven, en ze kruislings in elkaar schuiven zodat ze zouden kunnen blijven staan. Leuk idee, maar ik vond het niet leuk genoeg. En het idee van losse eieren her en der in huis had ik ook niet zoveel zin in. Maar direct daarna kwam het idee om er een hangende mobile van te maken. Een paasmobile (niet te verwarren met de pausmobiel haha)! Ik had ook al meteen een duidelijk beeld hoe dat dan zou moeten. Twee satéprikkers, wat transparant garen, ik zag het helemaal voor me en ging er meteen mee aan de slag.

Werkbeschrijving paasmobile

paasmobile maken - Tabby May Art - Global Doodle GemsAllereerst moesten alle zestien eieren worden uitgeknipt. Toen ze waren uitgeknipt heb ik setjes van twee bij elkaar gelegd en ze op elkaar geplakt met hobbylijm, zodat er acht dubbelzijdige eieren overbleven. Daarna heb ik met de gaatjestang op de kleinste stand gaatjes in de bovenkant van de eieren gemaakt en vervolgens elk ei aan een stukje garen vastgeknoopt. Dat laatste viel nog niet mee, want dat transparante garen is maar nauwelijks dikker dan een haar. Probeer maar eens een knoop in een haar te leggen… Maar met een hoop engelengeduld is het toch gelukt.

Toen dat allemaal klaar was, heb ik twee satéprikkers gepakt en met de keukenschaar de puntjes eraf geknipt. Ik heb zo’n degelijke vleesschaar waarmee je ook kippenbotjes en dergelijke kunt doorknippen. Als je een gewone huishoudschaar hebt zou ik liever een mesje of een ijzerzaagje gebruiken. Daarna heb ik de prikkers kruislings op elkaar gelegd en er een dotje hobbylijm op gedaan en ze daarna rondom ingewikkeld met transparant garen. Dat gaat nooit meer los!

Er restte mij nu nog alleen het eraan vastmaken van de draadjes die aan de eieren zaten én een draadje om de paasmobile zelf mee op te hangen. Ik heb lusjes in de uiteinden van de transparante draadjes gemaakt en de eieren daarmee aan de prikkers gehangen. En door de paasmobile aan het draadje in het midden vast te houden, waarmee het hele ding dus aan de lamp zou komen te hangen, kon ik alle eieren zo schuiven, met de lusjes over de prikkers, dat alles in balans kwam te hangen. Daarmee was het klusje geklaard, de paasmobile was af.

Zie hieronder de bijbehorende video

[ Volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube  – klik één of beide links!]

Wil je zelf ook zulke leuke eieren kleuren, of wellicht je eigen hangende paasmobile maken? Dan is het handig als je het kleurboek hebt waar deze eieren uit komen. In het boek staan 400 verschillende eiertekeningen! Klik hier, of hieronder op de link of het plaatje en je kunt de papieren editie bij Amazon bestellen. Wil je de digitale versie? Klik dan hier om het boek in PDF te kopen, zodat je niet meer hoeft te scannen en direct kunt printen!

Little big book of egg designs - Global Doodle Gems - Maria Wedel - Johanna Ans - Tabby May ArtKoop nu,
klik hier

€ 12,75

 

 

 

 

Ik heb bij deze blog nog een apart fotoalbum gemaakt. Die kun je hier bekijken.

Deel je mijn paasmobile alsjeblieft ook even op Facebook en Twitter? Dankjewel! 😉

4 reacties

  1. Johanna Ans van den Broek

    Ik vind hem weer helemaal super, echt leuk gedaan…. en heerlijk met je Pausmobiel hahaha

  2. Totally awesome… love what you did looks great !

    • Did you see that I’ve translated the blog for my English website as well? (Most of my blogs are published on two websites, tabbymayart.com and tabbymayart.nl 😉 )

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

GoPress

Unboxing van… GoPress & Foil (met video!)

Gisteren was het dan eindelijk zover. Mijn pakketje van Paperpads.nl was bezorgd, met daarin mijn nieuwste ‘speeltje’: de GoPress & Foil-machine! Het had wel nogal wat voeten in de aarde om het pakje in handen te krijgen. DHL kwam drie dagen lang pas ‘s avonds, ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!