Home » Blog » Bingo voor creatievelingen… en jij kunt ook meedoen!
bingo

Bingo voor creatievelingen… en jij kunt ook meedoen!

GezichtjeBij één van mijn favoriete hobbywinkels in Nederland houden ze een maandelijkse bingo op Facebook. Welke hobbywinkel dat is vertel ik je verderop. Ik vond het idee zó leuk, dat ik besloot eraan mee te doen.

Het werkt heel eenvoudig: aan het begin van de maand plaatsen ze een ‘bingokaart’ waar negen verschillende dingen op staan. Zoiets als het kader rechts, maar dan met tekst erin.

bingo rasterVervolgens heb je de keuze tussen horizontaal, verticaal of diagonaal. En die keuze bepaalt wat je moet doen. Het klinkt zo ingewikkelder dan het is, maar ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen zonder een plaatje van hun te ‘jatten’ 😉

In ieder geval heb ik gekozen voor diagonaal van linksboven naar rechtsonder. En mijn bingo werd daarmee: roze, spetters, mixed media*. Daar kon ik wel wat mee!

In mijn art journal had ik weken geleden al eens een opzetje gemaakt voor een achtergrond, doordat ik mijn brayer* had schoongerold op een lege spread*. Daarop had ik wat papier van de Action geplakt, waar je overheen moest waterverven om een patroon zichtbaar te maken. Dat waterverven deed ik met de Kuretake waterverf. En vervolgens was ik nogal inspiratieloos en had geen idee wat ik met die basis moest gaan doen.

Van niets naar iets

Tot deze bingo. Ineens had ik wel ideeën om juist die ene spread waar ik nog iets mee moest af te maken. Dus gisteravond ben ik er eens goed voor gaan zitten. Ik begon met een tag* die ik vorig jaar december bij Selfridges in Londen kocht. Die heb ik beplakt met wat stukjes afgescheurd roze stippeltjespapier van de Aldi. Daarop heb ik een paar plaatjes uit een stansblok van Art by Marlene geplakt. Voor het lijmen heb ik een Dutch Doobadoo lijmpen gebruikt. Oh ja, ik heb ook nog een paar stukjes washitape erop geplakt! (Dat zag ik net bij het bewerken van de foto’s… gewoon helemaal vergeten haha.)

Met een witte Sharpie verfmarker (op waterbasis), een zwarte Uni-Ball UB 157 fineliner en een rood Derwent Coloursoftpotlood heb ik er wat extra spiralen bij getekend. Ook heb ik wat druppels gestempeld met een stempel van Craft Emotions en Versafine zwarte (Onyx Black) stempelinkt. Ook heb ik nog een patroon gestempeld met Versafine Crimson Red en een foamstempel van Studio Light. Als afmaker heb ik met een paarse Coloursoft nog wat strepen gezet.

Plaatjes plakken en zelf tekenen

Toen de tag klaar was heb ik de pagina’s zelf bewerkt met Amsterdam acrylverf. Hiervoor heb ik een oud plastic pasje gebruikt, waarmee ik dotjes verf over de pagina’s heb verdeeld. Ik gebruikte zachtroze en fluorroze en een paar toefjes rood en wit. Toen dat droog was heb ik de tag op de rechterpagina geplakt.

Daarna heb ik uit het stansblok van Art by Marlene een flamingo gehaald en een grappige ‘pruik’. Die heb ik ook allebei opgeplakt. Onder de pruik heb ik zelf een gezichtje getekend. Ik vind gezichten tekenen niet zo makkelijk. Ogen kijken bij mij vaak nogal gepig* en monden stammen meestal van de Zoeloes af… als je begrijpt wat ik bedoel. Maar dit keer is het zowaar gelukt om een redelijk normaal gezichtje uit mijn pen te toveren. Jeeeej, het wordt nog eens wat met mijn tekenkunsten!

Na het gezichtje heb ik alle opgeplakte onderdelen omgetrokken met een zwart Stabilo All potlood, wat ik daarna met een waterbrush heb bewerkt.

Stempel en spetters als afmaker

Met alleen een tag, een flamingo en een gezichtje met grappig haar vond ik de spread nog steeds nogal kaal. Dus heb ik een bloemstempel uit de Studio Light Signature Collection van Art by Marlene gepakt en die lekker bombastisch erop gestempeld. Omdat ik dat nog steeds wat saai vond, heb ik de afdrukken hier en daar ingekleurd met een roze Posca en de witte Sharpie. Hierdoor springen ze er wat meer uit. Daarna heb ik nog twee tekststickers op de tag geplakt en een beetje bewerkt met zwarte fineliner en witte Sharpie.

En als allerlaatste heb ik met verdunde lichtblauwe, witte en rode acrylverf nog flink wat spetters gemaakt op de hele spread. Dat was immers ook onderdeel van de bingo: spetters. Nou, díe zitten erop hoor!

Waar is die bingo?

Ik had nog beloofd om te vertellen bij welke hobbywinkel deze bingo gedaan wordt. Je kunt namelijk nog steeds meedoen, tot de 21e juli 24.00 uur! Daarvoor klik je op de volgende link, die brengt je rechtstreeks naar de Facebookpagina van Hobbycompleet De Duif.

Foto’s

Wil je wat grotere foto’s zien van dit project? Klik dan hier om naar het fotoalbum te gaan. Daar vind je ook de hele spread!

* Woordenlijst:
  • mixed media = werken met diverse materialen (zoals stempels, inkt, kleurpotlood, stift, alcoholmarkers, verf, papiersnippers, stansen, glitters, enz.)
  • brayer = soort verfroller
  • spread = dubbele pagina
  • tag = label
  • gepig (spreek uit: [gée-pug]) = is voor mij een vrij normaal woord, maar Van Dale kent het niet. Google ook niet trouwens. ‘Gepig kijken’ is zoiets als ‘onnozel, glazig uit je ogen kijken’.

 

NOOT: Dit artikel is volledig voor mijn eigen rekening en alle gebruikte materialen heb ik zelf betaald. Ook heeft de genoemde hobbywinkel geen inbreng gehad in de totstandkoming van dit artikel. Er is dus op geen enkele manier sprake van sponsoring.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

adventure

Adventure… ga mee op mixed media-avontuur!

Het is herfst, de zomer is voorbij. Gelukkig is het bij ons in Zuid-Spanje nog wel eventjes lekker weer, zoals vandaag met een blauwe lucht en 26 graden op de thermometer. Net als in de vorige zomers hier, was het voor mij nauwelijks te doen ...

art journal

Art journal- en kleurboek, plaatjes kleuren op reis

Ik ga op vakantie en neem mee… De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Natuurlijk door de drukte rondom het opvoeden van Scruffy (zie mijn vorige blog), maar ook door een familiebezoekje aan en korte vakantie in Nederland. En in die weken heb ik niet zo ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!