Home » Art Journaling » Art by Marlene A4 journal » Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg
challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Hobbycompleet de DuifVol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We hebben een paar mobiele airco’s, waarmee we de temperatuur in de woonkamer en op ons kantoor enigszins leefbaar houden. Verder staan er ventilatoren in de slaapkamer en op mijn atelier, maar die geven behalve wind geen koelte.

Kortom, na het maken van de eerste video met het begin van mijn art journalpagina waarop ik opdracht één had uitgewerkt, kwam ik geen steek meer verder. En hoewel ik nog geprobeerd heb om op een andere plek te gaan zitten, werkt dat gewoon niet voor mij. Ik moet mijn spullen makkelijk kunnen pakken. Maar ik weet nooit van tevoren precies wat ik ga doen, hoe een project eruit moet komen te zien. En dus weet ik ook niet op voorhand welke spullen ik nodig ga hebben.

Uiteindelijk is het goed gekomen hoor, en heb ik de challenge afgemaakt! Weliswaar geruime tijd na de zeven of acht weken die ervoor stonden, maar het is klaar! En de temperaturen zijn hier weer zover gezakt dat ik in elk geval ‘s avonds weer lekker boven kan gaan zitten.

De opdrachten

De opdrachten waren leuk en lieten veel vrijheid om er je eigen draai aan te geven. Hieronder noem ik ze even, zodat je ze later herkent in mijn eindresultaat.

  1. Gebruik oranje en groen
  2. Voeg cirkels toe
  3. Gebruik een mask/stencil/sjabloon
  4. Voeg zwart of wit toe
  5. Voeg een afbeelding, plaatje of stempelafdruk toe (geen tekst!)
  6. Gebruik cijfers of letters
  7. Maak het naar eigen inzicht af

Opdracht één heb je mogelijk al gezien in de vorige video, maar zo niet, dan hieronder nog één keer mijn uitvoering:

 

Daarna heb ik er nog een laagje witte gesso op aangebracht, zodat het er zo uit kwam te zien:

Voor opdracht twee heb ik een vel aquarelpapier genomen en daarop met Distress Oxide in allerlei kleurtjes zitten spelen. Net zolang tot ik een leuke achtergrond had.

Uit die achtergrond heb ik verschillende formaten cirkels gestanst met een setje cirkelstansen van de Action. En die eerst even op de pagina gelegd om te kijken waar ik ze ongeveer zou willen hebben:

Nadat ik ze had opgeplakt zaten ze op iets andere plekken dan hierboven, maar het effect was hetzelfde. Het leek net een heleboel planeten bij elkaar. Met een groen Stabilo All potlood heb ik de omtrek van alle cirkels getekend en met een waterbrush wat uitgeveegd:

De challenge om verder te gaan

En toen ik zover was, werd het ineens echt heet in Zuid-Spanje en heb ik alles laten liggen zoals het lag en heb niks meer gedaan hahaha. De eerstvolgende gelegenheid die ik kreeg om even echt lekker aan de slag te gaan, zat ik zó in de flow, dat ik alles om me heen vergat. Dus ik heb helemaal geen foto’s meer gemaakt van alle afzonderlijke opdrachten.

Wel kan ik nog ongeveer vertellen wat ik gedaan heb, maar omdat ik ook niets heb opgeschreven (behalve de opdrachten van de challenge), weet ik dat ook niet meer allemaal exact. Maar ik ga een poging wagen 😉 !

Opdracht 3 was het gebruiken van een mask, stencil of sjabloon. Voor opdracht 4 moest je zwart of wit toevoegen. Ik kan me niet meer herinneren wat ik precies voor opdracht 3 bedacht had, maar het zou kunnen dat ik voor het gemak die twee opdrachten, 3 en 4, heb samengevoegd. Dat zouden dan de zwarte sterren zijn, die ik met een stencil en zwarte Nuvo Glimmer Paste heb opgebracht. Het sterretjesstencil is van Studio Light uit de Bloom-lijn van Miranda van den Bosch (MaskMB07).

Voorbij halverwege

Voor opdracht 5 heb ik een mooie stempel uit de set ‘Let love grow’ gebruikt van LDRS Creative, ontworpen door Andrea Gomoll (CCD105). Waar ik het mee gekleurd heb? Ik zit me suf te prakkizeren, maar ik denk dat het de Studio Light Markers geweest zijn. Dus laten we het daar maar op houden.

Uit diezelfde stempelset heb ik ook de blaadjes gebruikt waarmee ik de bovenrand heb gestempeld en een bloemstempel (soort uitgebloeide paardebloem).

Die bloem heb ik in twee kleuren gebruikt. Ik denk Distress Oxide. Hahaha, ik moet echt voortaan gaan opschrijven wat ik gebruik, want ik vergeet dat gewoon! 😀  Ik weet wel nog dat ik de puntjes met een witte Sharpie op waterbasis heb bewerkt.

Even een serieuze noot tussendoor

Voor opdracht 6 heb ik een stencil gebruikt met cijfers en losse letterstempeltjes. Die letterstempeltjes komen van Aliexpress of Wish, toen ik daar nog bestelde. Tegenwoordig koop ik daar niets meer, omdat is gebleken dat werkelijk álles dat ze daar verkopen puur gestolen werk is, waar de originele ontwerpers dus geen stuiver meer voor krijgen. Sinds ik dat weet was voor mij de lol ervan af om nog in China te bestellen.

Ik ben zelf een creërend artiest. Onlangs nog heb ik in opdracht een aantal kleurplaten getekend voor een 2019 planner en ik heb meerdere eigen liedjes geschreven, waarvan zelfs één op single is uitgebracht. Ik moet er zelf ook niet aan denken dat anderen met míjn creatieve uitspattingen aan de haal gaan en daar één-op-één kopieën van maken om voor een habbekrats te verkopen! En dat zonder toestemming en zonder dat ik als auteur er iets voor terugkrijg!

Maar goed, ik heb dus wel nog wat dingen liggen die ik daar ooit heb gekocht, waaronder deze losse letterstempeltjes. En die heb ik in deze challenge gebruikt.

Lest best

Tenslotte was opdracht 7 om het af te maken zoals je zelf wilt. Dus ik heb de rand een soort van ‘omzoomd’ met rode glitter en een tekstje van Dyan Reaveley uit Dylusions Coloring Sheets Borders & Quotes toegevoegd. Verder heb ik met de witte Sharpie nog wat spetters erop gegooid en ik zie groene ‘vlekken’, die ik volgens mij met een stempel gemaakt heb. Alleen uiteraard geen idee meer welke stempel dat dan geweest moet zijn… 😀

En zo heb ik dus uiteindelijk toch de hele challenge afgemaakt! En laat ze nu bij De Duif een nieuwe challenge hebben opgezet… de Herfstchallenge 2018! Wie weet, lukt het me dit keer wel om hem helemaal mee te doen hahaha…

Video of foto

Nu ontbreekt er natuurlijk nog één belangrijke foto: het eindresultaat! Die zit in de onderstaande korte video, en ook in het fotoalbum dat ik heb gemaakt. Daar kun je alle foto’s sowieso nog eens beter bekijken. In het fotoalbum staan de foto’s chronologisch en kun je ze iets groter bekijken, waardoor de details beter te zien zijn. Ook kun je kiezen voor de diashow. Keuzes, keuzes, keuzes… 😛 Klik hier om het fotoalbum te openen!

Oh en laat je me in de reacties even weten wat je van mijn uitwerking van deze challenge vindt? En je mag uiteraard ook reageren op mijn Aliexpress/Wish-betoog 😉 Thanks!


[ Volg Tabby May Art op => Vimeo en Youtube  – klik één of beide links!]

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

adventure

Adventure… ga mee op mixed media-avontuur!

Het is herfst, de zomer is voorbij. Gelukkig is het bij ons in Zuid-Spanje nog wel eventjes lekker weer, zoals vandaag met een blauwe lucht en 26 graden op de thermometer. Net als in de vorige zomers hier, was het voor mij nauwelijks te doen ...

art journal

Art journal- en kleurboek, plaatjes kleuren op reis

Ik ga op vakantie en neem mee… De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Natuurlijk door de drukte rondom het opvoeden van Scruffy (zie mijn vorige blog), maar ook door een familiebezoekje aan en korte vakantie in Nederland. En in die weken heb ik niet zo ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!