Home » Art Journaling » Art journal- en kleurboek, plaatjes kleuren op reis
art journal

Art journal- en kleurboek, plaatjes kleuren op reis

Ik ga op vakantie en neem mee…

De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Natuurlijk door de drukte rondom het opvoeden van Scruffy (zie mijn vorige blog), maar ook door een familiebezoekje aan en korte vakantie in Nederland. En in die weken heb ik niet zo heel erg veel gedaan in mijn art journal. Daar was het ook eigenlijk veel te warm voor, zowel in Spanje als in Nederland!

Overigens had ik naar Nederland wel al mijn Art Journal Summer School-spullen mee. (Al was het maar om mezelf te bewijzen dat je best een heleboel mee kunt nemen én ook nog gebruiken als je op reis bent. Wat ik op vakantie gemaakt heb voor AJSS2018 laat ik in de volgende blog zien.) En daarnaast had ik het leuke kleur- en art journalboekje van Julia Woning, Dikke Dames Zomertijd*, meegenomen. Daar heb ik onderweg lekker in kunnen kleuren met een kleine selectie Derwent Coloursoft potloden.

Art Journaling met Julia Woning

Omdat dit kleurboekje mede bedoeld is om de tekeningen in een art journal te gebruiken, heb ik een pagina uitgezocht met daarop vier verschillende dames in cirkels. In mijn achterhoofd had ik het idee om die te gaan gebruiken voor een mixed media art journalpagina. En dat idee heb ik gisteravond dus eindelijk kunnen uitwerken.

Voor het inkleuren van de dames heb ik bewust vreemde kleuren gebruikt, hoewel eentje werd geïnspireerd door mijn eigen nieuwe haarkleur hahaha. Bij mijn laatste kapperbezoekje heb ik de kapster de vrije hand gegeven om mijn haarkleur wat op te leuken. Onderaan deze blog zal ik van mijn eigen haar een foto laten zien, maar nu eerst de vier door mij gekleurde dames van Julia:

Verwerkt in art journal

Voor mijn mixed media-project met deze vier dames heb ik een blad genomen uit mijn grote journal (A4) van Art by Marlene*. Voor de achtergrond ben ik begonnen met Distress Oxide in diverse kleuren. Daarna heb ik gewerkt met diverse stencils, Studio Light stempels, witte Sharpie, Stabilo All zwart potlood, Distress Crayon en verschillende kleuren Versafine Clair stempelinkt. De tekst komt uit een Dylusions boekje van Ranger.

Eindresultaat

Het eindresultaat is uiteindelijk een mooie weergave van mezelf 😀

Mijn brein…

Ik ben iemand die inderdaad veel dingen tegelijk in gedachten heeft. ‘Ik moet dit nog doen’, ‘dat onthouden’, ‘straks even berichtje naar die-en-die sturen’. ‘Waar is mijn telefoon eigenlijk?’, ‘Scruffy moet eten’, ‘Scruffy moet uit’, ‘gedver, Scruffy heeft achter de bank gepoept’. ‘Oh ja, we moeten eten… wat zal ik nu weer maken?’, ‘zo ook even de administratie bijwerken’, ‘als het lukt straks boven wat fröbelen’… Zo gaat dat ongeveer de hele dag door. Het ene moment heb ik de pet op van de hondenverzorger, afgewisseld met die van huisvrouw, kokkin, schoonmaakster, tuinier, boekhouder, secretaresse, echtgenote (overigens in volstrekt willekeurige volgorde hahaha)…

Precies om die reden ben ik vorig jaar dus begonnen met een bullet journal, maar die is inmiddels behoorlijk verdrongen door mijn art journal. Ook weer reden om regelmatig te denken ‘ik wil mijn bujo weer beter gaan bijhouden’, wat er tot nu toe nog niet van is gekomen. Kortom, de tekst op deze art journalpagina, ‘my brain has too many tabs open’, is mij op het lijf geschreven! 

Tot slot nog dit

Ik had nog beloofd een foto te plaatsen van mijn eigen haar… Welke kleur denk je dat het is? Regenboog, blauwpaars, roodoranjeblond of groen?

Hahaha… klik op deze link en je ziet het!

Vertel me in de reacties hieronder wat je van de vier dames, de art journalpagina en/of mijn haarkleur vindt! Tot de volgende blog 😉

*Toelichting: de links hierboven met een sterretje (*) zijn affiliate links. Dit betekent dat ik, zonder extra kosten voor jou, een commissie verdien wanneer jij erop klikt en een aankoop doet.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

adventure

Adventure… ga mee op mixed media-avontuur!

Het is herfst, de zomer is voorbij. Gelukkig is het bij ons in Zuid-Spanje nog wel eventjes lekker weer, zoals vandaag met een blauwe lucht en 26 graden op de thermometer. Net als in de vorige zomers hier, was het voor mij nauwelijks te doen ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!