Home » Art Journaling » Adventure… ga mee op mixed media-avontuur!
adventure

Adventure… ga mee op mixed media-avontuur!

Adventure beginsHet is herfst, de zomer is voorbij. Gelukkig is het bij ons in Zuid-Spanje nog wel eventjes lekker weer, zoals vandaag met een blauwe lucht en 26 graden op de thermometer. Net als in de vorige zomers hier, was het voor mij nauwelijks te doen om iets creatiefs te ondernemen in mijn atelier. Het wordt daar op zonnige zomerdagen rustig 35 °C en ik heb er geen airco. Maar nu de thermometer weer normale waarden aangeeft en het ‘s avonds wat meer afkoelt, ben ik weer vaker boven te vinden om lekker te fröbelen en op creatief avontuur, oftewel adventure, te gaan.

Onlangs heb ik dan ook mijn A5 Dylusions art journal er weer eens bij gepakt. Om er weer een beetje in te komen leek het me handig om met een wat kleiner formaat te beginnen. En ik ben heel tevreden met het resultaat.

The Adventure begins, de opbouw

Allereerst ben ik begonnen met Americana acrylverf opbrengen, in de kleuren Desert Turquoise en Marigold. Hier heb ik een kleine brayer bij gebruikt. Daar heb ik nog wat Amsterdam verf in de kleur Skyblue light aan toegevoegd. Vervolgens ben ik er overheen gegaan met Marabu acryl spraypaint in geel en blauw. Na een (overigens erg lekkere) lunch bij Beachclub Gali Gali in Fuengirola, heb ik mij het papiertje met krantenafdruk toegeëigend dat onder de clubsandwich van mijn man zat haha. Dat zag er gewoon te leuk uit om weg te gooien. Dus ik wilde het gebruiken in mijn art journal. En voilá, hieronder zie je dát ik het ook echt gebruikt heb! Ik heb de gescheurde stukjes vastgeplakt met Liquitex Matte Gel Medium.

Om het geheel nog wat meer kleur te geven heb ik daar overheen nog wat kleuren Distress Oxide opgebracht met een blending tool, alleen ben ik vergeten op te schrijven welke kleuren dat waren. Nou ja, iets met rood, oranje en geel… 🙂 Toen dat erop zat heb ik de Studio Light Foam stempel (FoamMM03) uit de Mixed Media-lijn gebruikt met… euh… geen idee meer welke inkt ik gebruikt heb. Ik vermoed dat het Versaclair Nocturne was, omdat ik dat een fijne inkt vind die ik vaak gebruik.

Stempelen

Eenmaal aan het stempelen wist ik van geen ophouden, waardoor ik geen foto’s heb gemaakt van alle tussenfases. De gebruikte stempels zijn: StampMB15 (het woordje ‘adventure’) uit de Studio Light Bloom-lijn van Miranda van den Bosch/Rainbow Designs, StampMS291 (tickets) en StampMS293 (achtergrondstempel) uit de Studio Light Memories of Summer-lijn en de craquelé-stempel WTKCC137 van Stamperia. Die laatste is echter zó licht gestempeld, met Distress Oxide Antique Linen, dat je het bijna niet ziet.

De volgende stempelronde heb ik gedaan met weer een stempel uit de Bloom-lijn van Studio Light (StampMB11) en daarbij heb ik Unicorn White pigmentinkt van Hero Arts gebruikt.

Na het stempelen wilde ik ook nog wat extra’s toevoegen met een stencil. Daarvoor heb ik ook weer voor de Bloom-lijn van Studio Light gekozen en wel MaskMB06. Ik heb hier twee patronen van gebruikt. De tekstachtige strepen met zwarte Versaclair en het rasterpatroontje met Distress Oxide (ik denk Vintage Photo, vergeten op te schrijven).

Verder met stansen

Daarna heb ik hier en daar nog wat rondjes gemaakt met een Tim Holtz ministencil uit de nieuwe set 36 (TMHMST036) en een Distress Oxide, Old Paper. En toen vond ik voorlopig de achtergrond even klaar en ben ik begonnen met wat leuke stansen uitkiezen. Stansen doe ik met een Sizzix Big Shot Plus, en inmiddels beschik ik over een leuke variatie aan stansmallen. Zo heb ik ook een tijdje terug de Sizzix framelits van Tim Holtz gekocht, Ticket Booth (nr. 662698) en de bijpassende Sizzix thinlits Stitched Slots, ook Tim Holtz (nr. 662697). Ik had een video van Gerda van Dijk gezien waarin ze deze sets gebruikte en ben er toen naar op zoek gegaan. En wie zoekt, zal vinden 😀 !

De ticketstansen van Tim Holtz heb ik vervolgens gestempeld met de bijpassende Stampers Anonymous Ticket Booth stempels (CMS337).

Ook heb ik de tekst ‘And then the Adventure begins’ gestempeld met een stempel van Katzelkraft (KTZ203), wat meteen de directe inspiratie was voor de titel van deze spread én blog. Het papier dat ik heb gebruikt voor de stansen is 185 grs. Waterart aquarelpapier. Alle stansen heb ik gekleurd met Distress Oxide. Vraag me niet naar de kleuren, want (het wordt eentonig)… die heb ik niet genoteerd hahaha…

Oh en voordat ik het vergeet, ik heb ook nog drie tekststickers van Tim Holtz Idea-ology (TH93583) opgeplakt, om een beetje in het adventure- en reisthema te blijven. Heb ik al eens gezegd dat ik graag met materiaal van Tim Holtz werk? 😉

Hoe nu verder?

Toen de stansen eenmaal gekleurd en samen met de tekststickers opgeplakt waren, heb ik alles omlijnd met een zwart Stabilo All potlood. Deze lijn heb ik daarna nog met een waterbrush bewerkt. Om de stansen op te plakken heb ik de Dutch Doobadoo Gluepen gebruikt.

De randen van beide pagina’s heb ik ook nog zwart gemaakt met het Stabilo All potlood. En met een zwarte Uni-Ball pen (Eye UB-157) heb ik ter opvulling nog wat krabbeltjes neergepend en een onderbroken-streepjeslijn langs de rand getekend.

Maar ik vond nog steeds dat er iets miste…

Finishing touch

Dus ik heb witte Sharpie op waterbasis toegevoegd door de gestempelde lijnen van het Studio Light Bloom stencil een witte omtrek te geven. En ik heb ook hier en daar nog wat witte krabbeltjes gemaakt op. Omdat ik de zwarte streepjeslijn niet duidelijk genoeg vond, heb ik ook die opnieuw overgetrokken met de witte Sharpie. Als allerlaatste heb ik met de Sharpie spetters over de hele spread gemaakt, met een schaar (tegen de marker tikken, niet te hard!).

En daarna heb ik er nog eens goed naar gekeken en vond ik dat ie wel klaar was.

Fotoalbum

In het bij deze blog behorende fotoalbum staan de bovenstaande foto’s ook. Daar kun je ze ook vergroot én als diashow bekijken. Dan zie je de opbouw naar het eindresultaat het beste. Ook staan daar nog een paar foto’s die ik niet in deze blog heb geplaatst, maar die wel leuk zijn om te zien. Dus klik hier even om de foto’s te zien!

De volgende blog komt er ook snel aan. Ik heb namelijk de Zomerchallenge van Hobbycompleet De Duif (zie mijn eerdere blog) afgemaakt, maar nog niet gepost. Dus dat wordt de volgende!

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Bekijk Ook

challenge

Challenge van De Duif deze zomer: het vervolg

Vol enthousiasme begon ik juli dit jaar aan de challenge die Hobbycompleet de Duif voor deze zomer had bedacht. Wat ik echter had kunnen weten, maar me niet genoeg had gerealiseerd, was dat het ‘s zomers bij ons in huis nauwelijks te harden is. We ...

art journal

Art journal- en kleurboek, plaatjes kleuren op reis

Ik ga op vakantie en neem mee… De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen. Natuurlijk door de drukte rondom het opvoeden van Scruffy (zie mijn vorige blog), maar ook door een familiebezoekje aan en korte vakantie in Nederland. En in die weken heb ik niet zo ...

zomerchallenge week 1

Zomerchallenge bij Hobbycompleet de Duif – Week 1

Vandaag liep ik weer tegen iets leuks aan op Facebook. Bij Hobbycompleet De Duif was vandaag de aftrap van de Zomerchallenge! (Ja, wéér diezelfde hobbywinkel. Ik zei in de vorige blog toch al dat ze één van mijn favorieten zijn?!) Maar goed, zomerchallenge dus. En ...

Geen producten
error: Deze tekst is copyright beschermd!!